Japanse Wagyu beef van INAMOOD

Wagyu-beef en spareribs

Wij eten niet heel veel vlees, maar als we vlees eten dan verwennen we ons zelf ook regelmatig met echt lekker vlees.
Het vlees wat bij ons in huis komt moet puur en eerlijk zijn, het liefst gekocht bij de plaatselijke boerderij. 

Ik heb twee soorten vlees was ik echt gek op ben. Het eerste zullen jullie wellicht kennen maar nog nooit gegeten hebben. En dat kan ik begrijpen, want het is een heel kostbaar stukje vlees die je met de nodige kennis moet bereiden.
Ik heb het ooit gegeten op een chique zakelijk diner, niet iedereen was er gek op dus er was meer voor mij haha.

Wagyu-beef

Ik heb het dus over Wagyu-beef. Maar wat is Wagyu-beef nu eigenlijk?

Wagyu beef is een hoogwaardig rundvlees dat afkomstig is van verschillende rassen van Japanse runderen, waaronder de Tajima-stam van wagyu-runderen waar Kobe-beef van afkomstig is. De naam “wagyu” betekent “Japanse koe”.

Wagyu-runderen staan ​​bekend om hun hoge mate van marmering, wat verwijst naar de zichtbare spikkels en strepen van vet binnenin het vlees. Deze marmering is het resultaat van het feit dat de runderen worden gefokt en gevoed volgens een speciaal dieet en verzorging, waardoor het vlees een unieke smaak, malsheid en textuur krijgt.

Wagyu-runderen worden vaak geassocieerd met de term “Kobe-beef”, maar in werkelijkheid is Kobe-beef slechts een specifieke variant van wagyu-runderen die afkomstig zijn uit de regio Hyogo in Japan. Het is belangrijk op te merken dat “Kobe-beef” vaak wordt gebruikt als een marketingterm en niet per se betekent dat het vlees afkomstig is uit de regio Hyogo.

Wagyu-beef is over het algemeen duurder dan ander rundvlees vanwege de hoge kwaliteit en de zorgvuldige fok- en voedingsmethoden die nodig zijn om het te produceren. Het wordt vaak beschouwd als een luxe product en wordt gebruikt in hoogwaardige restaurants over de hele wereld.

Als je de kans krijgt om wagyu beef te proberen, is het zeker de moeite waard. Het heeft een rijke, boterachtige smaak en een ongelooflijk mals en sappig textuur. Maar het is belangrijk om te onthouden dat wagyu-beef, vooral Kobe-beef, een zeldzaam en kostbaar product is, dus het is niet iets wat je misschien elke dag kunt eten.

Japanse Wagyu beef van INAMOOD

Waar koop je Wagyu-beef?

Ik denk niet dat als je naar je plaatselijke slager loopt en vraagt om Wagyu beef hij dit voor je heeft. Zeer waarschijnlijk kan hij het wel bestellen, maar duurt het even voor hij dat in huis heeft.
Had je net zo’n trek gekregen in Wagyu beef en zie je deze droom nu uiteen spatten? Geen paniek! Je koopt eenvoudig de Japanse Wagyu bij INAMOOD 

Spareribs

Daarnaast ben ik echt ongelofelijk gek op spareribs. Vooral spareribs van de bbq zoals mijn man ze klaar maakt…om van te watertanden.
Maar ook het vlees van de spareribs moet van goede kwaliteit zijn en dit halen wij dus ook absoluut niet uit de supermarkt. Meestal komt het bij een plaatselijke boer vandaan, wanneer zij het niet hebben kopen we het bij de slager of bij INAMOOD.

Wat zijn spareribs?

Spareribs bbq

Spareribs zijn een populair gerecht over de hele wereld, en zijn een heerlijke traktatie voor de liefhebbers van vlees. Spareribs zijn afkomstig van varkens en zijn een specifieke snit van het ribbenkast. Het vlees dat aan de botten blijft zitten is een combinatie van vet, kraakbeen en spieren, wat zorgt voor een sappige en smaakvolle maaltijd.

Spareribs kunnen op verschillende manieren worden bereid. In de Verenigde Staten worden ze vaak gekookt in een slow cooker of op een barbecue. Het vlees wordt dan gemarineerd met verschillende kruiden en specerijen om de smaak te verbeteren. Het vlees wordt vervolgens langzaam gegaard, zodat het zacht en sappig wordt. In andere delen van de wereld worden spareribs vaak gekookt in de oven of op de grill.

Er zijn twee soorten spareribs: “baby back ribs” en “St. Louis-style ribs”. Baby back ribs zijn afkomstig van het bovenste deel van het varkensribbenkast en hebben een lichtere smaak en zijn minder vet dan St. Louis-style ribs. St. Louis-style ribs zijn afkomstig van het onderste deel van de ribbenkast en zijn wat groter en vetter dan baby back ribs. Beide soorten spareribs hebben een unieke smaak en textuur die liefhebbers van vlees zal aanspreken.

Spareribs worden vaak geserveerd met bijgerechten zoals maïskolven, aardappelsalade, coleslaw en gebakken bonen. Het is een perfect gerecht voor een informele barbecue of een gezellig etentje met vrienden en familie. Spareribs zijn niet alleen lekker, maar ook gemakkelijk te bereiden. Met de juiste kruiden en specerijen, en een beetje geduld, kan iedereen thuis een heerlijke maaltijd op tafel zetten.

Dit artikel is een betaalde samenwerking met Inamood.

(Visited 79 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 comment