Vis taco's

Vis taco’s

Vis, je kan mij er nog steeds niet waker maken (behalve voor sushi), maar ik weet dat vis gezond is en daarom probeer ik toch minimaal 1x per week vis in een maaltijd te verwerken. Vaak is dat iets van zalm, paling of kabeljauw, mijn man mag bij de visboer graag een haring naar binnen happen, maar daar doe je mij dus echt geen plezier mee. Deze vis taco’s zijn waarschijnlijk minder gezond haha, de vis wordt gepaneerd en gefrituurd dus er zal weinig omega 3 overblijven, maar lekker zijn ze wel.

Vis taco’s in New York

Voor wij naar New York vertrokken kregen we van verschillende mensen tips om voor restaurants. Een collega gaf mij de tip om bij Mermaid Oyster Bar vis te gaan eten. Ze zei ook al hou je niet van vis, hier ga je er zeker van houden. Dus ja wat doe je dan als blijkt dat dit restaurant om de hoek bij je hotel zit? Dan kan je niet anders dan een tafel voor de lunch reserveren. De kaart zag er echt veel belovend uit en ik begon echt zin in vis te krijgen.

De mensen naast ons tafeltje hadden vis taco’s en deze zagen er zo ontzettend lekker uit dat ik besloot om deze ook te nemen. Mijn man koos voor black Angus burger, hij had niet zo’n zin in vis haha. Toen ons eten werd gebracht liep het water in mijn mond, dit zag er echt zo heerlijk uit. Helaas ben ik helemaal vergeten om foto’s te maken van het eten.  Ook de black Angus burger van mijn man zag er heerlijk uit, maar ik was toch erg blij met mijn vis taco’s haha. Dus ben je eens in New York, ga zeker een hapje eten (je kan er zowel lunchen als dineren) bij Mermaid Oyster Bar op 127 West 43rd Street en geniet van heerlijk eten.

Hoe maak je deze vis taco’s?

Vis taco's

Voorbereidingstijd35 minuten
Active Time30 minuten
Totale tijd1 uur 5 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Equipment

  • fituurpan

Materials

  • 150 gram bloem
  • 75 gram maismeel
  • ½ theelepel zout
  • 230 ml koud bier
  • olie om in te frituren
  • 4 stukken kabeljauw zonder huid en graatjes. In blokjes van 3 cm gesneden
  • 8 kleine taco schelpen
  • 2 stuks little gem in reepjes gesneden

Voor de tartaarsaus

  • 150 gram mayonaise
  • klein bosje dille fijn gesneden
  • klein bosje basilicum fijn gesneden
  • ½ theelepel dijon mosterd
  • 1 theelepel kappertjes

Instructies

  • Meng voor de tartaarsaus alle ingrediënten, dek af en zet in de koelkast.
  • Zeef de bloem en het maïsmeel in een kom en roer er dan het zout door. Maak een kuiltje in het midden en klop er het koude bier door tot een glad beslag. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast.
  • Verhit de olie in een frituur pan of een grote zware pan met dikke bodem, niet meer dan tweederde gevuld, tot de olie 190C bereikt heeft. Als je geen thermometer hebt, controleer dan of de olie klaar is door een klein blokje brood in de olie te laten vallen - het moet in ongeveer 10 seconden bruin worden.
  • Doop elk stuk kabeljauw in het beslag om het volledig te bedekken en schud dan voorzichtig het overtollige beslag eraf. Bak de vis in porties gedurende 4 minuten per portie, haal ze er dan uit met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Verwarm je taco's op een lage temperatuur in de oven. Verdeel de tartaarsaus erover, voeg dan de vis toe en werk af met de sla.

 

(Visited 179 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories