Runderstoofschotel met rode wijn saus

Runderstoofschotel in rode wijn

Ook al zitten we middenin de zomer, toch vind ik het ook in de zomer lekker om een wat zwaardere stoofschotel te eten. En uiteraard gebruik ik daar altijd mijn slowcooker voor. Zo ook voor deze runderstoofschotel.

Slowcooker en vakantie

Dit jaar gaan wij een weekje naar Engeland op vakantie. We hebben een prachtige cottage gehuurd voor een week in een prachtige omgeving. Vanuit hier kunnen we met gemak alle mooie plekjes bezoeken en zitten we ook centraal om onze vrienden een bezoekje te brengen. Heel veel zin in. Alleen word ik nog niet echt blij van het weer wat ze op dit moment opgeven, maar goed ze kunnen het weer voor 1 dag vooruit nog niet eens fatsoenlijk voorspellen, dus wie weet veranderd er nog heel veel. Op dit moment zou het rond de tijd dat wij weggaan 20 graden zijn en regenen. De temperatuur mag van mij zo blijven, maar dan wel graag met een zonnetje.

Ook de slowcooker gaat mee op vakantie. We hebben een handige travel stekkers die we in meerdere landen kunnen gebruiken en die standaard in onze koffer zitten. Dus bij aankomst stekker in het stopcontact, slowcooker erin en klaar. Aangezien wij geen strand-of zwembad liggers zijn is de slowcooker ideaal. ’s Morgens voor we vertrekken zorg ik dat alles in de slowcooker zit en als we ’s avonds terugkomen kunnen we aanschuiven. Niet alleen dit jaar gaat de slowcooker mee, de slowcooker gaat eigenlijk altijd mee op vakantie (behalve op de reizen naar Curacao en New York), door het lage wattage kan je de slowcooker ook gebruiken op de camping. Dus of je nou een hele dag aan het strand of het zwembad ligt of je gaat lekker de omgeving verkennen, neem lekker je slowcooker mee, zet hem ’s morgens aan en geniet ’s avonds zonder gedoe van een lekkere maaltijd.

Runderstoofschotel in de zomer

Ja een runderstoofschotel eten wij ook maar al te graag in de zomer. Ik hoorde een tijdje terug op de radio dat 70% van de Nederlands met warm weer niet graag warm eten. Wij horen absoluut bij de laatste 30%, of het nu -10 is of 35 graden wij koken eigenlijk altijd warm eten. Natuurlijk eten we ook wel eens een lekker salade of gaat de bbq aan, maar er wordt over het algemeen gewoon gekookt.

Hoe maak je deze runderstoofschotel?

Runderstoofschotel in rode wijn

Voorbereidingstijd20 minuten
Active Time8 uur
Totale tijd8 uur 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Equipment

  • Slowcooker

Materials

  • 25 gram boter
  • 2 grote uien in halve ringen
  • 3 teentjes knoflook uitgeperst
  • 3 eetlepels bloem
  • 600 gram rundvlees neem geen mager vlees dit droogt te snel uit. Snijd het vlees in blokjes
  • 3 laurierblaadjes
  • 150 ml rode wijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 100 ml runderbouillon kijk tijdens het koken of je wellicht iets meer moet toevoegen
  • 250 gram champignons in kwarten gesneden

Instructies

  • Zet de slowcooker vast op low'n
  • Doe de bloem samen met wat peper en zout in een zak en voeg de helft van het rundvlees toe, schud even goed heen en weer zodat alle vlees een laagje bloem hebben. Doe het zelfde met de andere helft
  • Smelt de boter in een pan en bak het vlees even rondom aan. Voeg na 4 minuten de uien, tomatenpuree en knoflook toe en pak nog voor zo'n 2 minuten mee
  • Doe het vlees met de uien en knoflook in de slowcooker
  • Voeg de rode wijn, runderbouillon en laurierblaadjes toe
  • Laat voor 6-8 uur op low staan
  • Voeg het laatste uur de champignons toe.

In dit artikel staan affiliate links. Door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding, het kost jou niks extra’s.

(Visited 5.716 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories