Peren op siroop

Peren op siroop

Toen wij ons huis in 2022 kochten waren we er al snel uit dat we op een groot stuk van ons bijna 900m² stuk tuin een fruitboomgaard wilde. Een aantal fruitbomen namen we mee uit de tuin van ons vorige huis en er kwamen veel nieuwe bomen bij. We dachten dat het wel even zou duren voor deze vruchten zouden gaan geven, maar niks was minder waar en dit jaar konden we al flink wat vruchten oogsten. Waaronder peren en daar maakte ik onder andere deze heerlijke peren op siroop van.

Inmaken

Deze peren op siroop hoef je niet te wecken, je hebt dus ook geen weckketel of weckpotten nodig. Wat je wel nodig hebt zijn conservenpotten, maar deze kan je eenvoudig zelf verzamelen door de potten van de appelmoes, de bruine bonen, rode kool etc. etc. te bewaren. Doe ze een rondje mee in de vaatwasser en ze zijn klaar voor gebruik.
Wil je liever potten kopen? Dan raad ik je deze en deze aan.
Eenaal ingemaakt blijven ze zeker een jaar houdbaar, wanneer je de peren weckt blijven ze veel langer goed. Ze zeggen eenmaal geweckt gaat het een levenslang mee.

Ik weck de peren op siroop nog wel altijd even 30 minuten op 100 graden, maar dit is echt voor mijn eigen gemoedsrust. Ik geef de peren op siroop ook weg en door de peren te wecken verleng ik niet alleen de houdbaarheid, maar weet ik ook zeker dat niemand er ziek van gaat worden. Maar nogmaals, door het hoge suikergehalte in de siroop is het niet nodig om te wecken en volstaat inmaken.

Hoe maak je peren op siroop?

Ik kon met 2 kilo peren 5 potjes vullen. Maar het is heel erg afhankelijk van hoe groot je peren zijn en hoe je ze snijdt. Dat geldt ook voor de siroop, ik had genoeg siroop maar ook dit is weer geheel afhankelijk van hoe je je peren snijdt. Laat je net als mij de peren heel dan heb je meer siroop nodig dan wanneer je ze halveert of in blokjes snijdt. Moet je nieuwe siroop bijmaken zorg dan dat je evenveel suiker en water gebruikt.

Peren op siroop

Materials

  • 2 kilo conference peren heel, gehalveerd in kwarten of in blokjes
  • 700 gram kristalsuiker
  • 700 ml water
  • per potje 1 kaneelstokje
  • per potje 1 steranijs

Instructies

  • We beginnen met het maken van de siroop
  • Doe het water en de suiker in een pan en laat aan de kook komen. Kook vervolgens even een paar minuutjes goed door.
  • Schil ondertussen de peertjes (en snijdt ze door de helft, in kwarten of in blokjes)
  • Doe in elk potje een kaneelstokje en een steranijs en vul de potjes met de peren
  • Schenk de hete siroop in de potjes tot aan de schroefdraad en draai direct de deksel erop
  • Tijdens het afkoelen zullen de potjes vacuum trekken. Je kan ze ook 30 minuten op 100 graden wecken.

 

In deze blog staan affiliate links, door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou uiteraard niks extra’s. 

(Visited 90 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.