kaneel-speculaas ijs

De Toverstok die IJs maakt – Mijn Review van de Cuisinart Freeze Wand + recept kaneel-speculaas ijs

Ken je dat gevoel wanneer je een gadget ziet en denkt: “Dit kan niet écht werken, toch?” Dat had ik bij de Cuisinart Freeze Wand. Ik zag een video waarin iemand een blok bevroren mengsel in een bakje deed, de wand erop zette, en – hop – binnen luttele seconden was het veranderd in romig ijs.

Mijn eerste reactie: “Haha, ja hoor, vast weer zo’n TikTok-gadget die in het echt waardeloos is.”
Mijn tweede reactie (na het kopen en proberen): “Oké… dit is gewoon magie.”

Serieus, het voelt alsof ik niet in mijn keuken sta, maar in de Grote Zaal van Zweinstein. Alleen: in plaats van spreuken leer ik toveren met melk en speculaaskoekjes.

Wat de Freeze Wand zo bijzonder maakt

De Cuisinart Freeze Wand werkt totaal anders dan een klassieke ijsmachine. Geen gezoem, geen urenlang draaien, geen lompe apparaten op je aanrecht. Het idee is simpel:

  1. Je maakt een mengsel naar keuze (bijvoorbeeld voor ijs, milkshake of sorbet).

  2. Dat mengsel giet je direct in de speciale Freeze Wand-bakjes.

  3. De gevulde bakjes zet je 12-24 uur in de vriezer.

  4. Daarna haal je een bakje eruit, klikt de Freeze Wand erop en… BAM! binnen seconden verandert de inhoud in ijs, slush of milkshake.

Het resultaat voelt echt magisch. Het is alsof je “Freezearmus!” roept en er ineens ijs in je handen verschijnt.

Het grootste nadeel: kleine porties

Maar eerlijk is eerlijk: er is één ding waar ik minder enthousiast over ben. De porties zijn namelijk klein. Je maakt echt maar één kommetje per keer. Voor mezelf vind ik dat stiekem prima (het voelt bijna luxe om zo’n “persoonlijk ijsje” te hebben), maar als er vrienden of familie langskomen, sta ik dus meerdere rondes te draaien.

Vergelijk het met Harry Potter die zijn toverstok alleen kan gebruiken om één chocoladekikker per keer tevoorschijn te toveren. Heel lekker – maar bij een heel Zwerkbalteam kom je niet ver.

Dus ja, mocht de fabrikant ooit met een XL-versie komen waar je meteen een halve liter ijs mee kunt maken, dan ben ik de eerste die hem koopt.

kaneel-speculaas ijs

Kaneel-speculaas ijs

Voorbereidingstijd: 1 dag 5 minuten
Bereidingstijd: 1 minuut
Totale tijd: 1 dag 6 minuten
Servings: 1 persoon
Author: Puur Koken

Ingrediënten

  • 150 ml slagroom
  • 100 ml volle melk
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 40 gram suiker
  • 2 speculaaskoekjes

Instructies

  • Meet alles af in een maatbeker en roer het goed met een garde door elkaar tot de suiker is opgelost. (speculaasje uiteraard nog niet, die komen op het laatst pas)
  • Giet het mengsel in de bakjes die bij de Freeze wand zijn bijgeleverd
  • Zet 12 tot 24 uur in de vriezer
  • Haal uit de vriezer
  • Plaats de Freeze wand erop
    Freeze wand
  • Zet de Freeze want op ijs maken
    Freeze wand
  • Druk op de knop en de Freeze wand begint zijn werk te doen, druk rustig naar beneden tot het lampjes rood wordt. Mix dan nog een paar seconden door en klaar is je ijs.
  • Nu gaan we nog wat stukjes speculaas toevoegen
  • Breek de speculaasjes in kleine stukjes en strooi ze boven op je ijs
  • Zet de Freeze Wand er weer op en zet deze op Mix-in (middelste icoontje), druk op de knop en druk weer rustig naar benden, wanneer het lampje rood wordt mix je nog een paar seconden en klaar is je kaneel-speculaas ijs
    kaneel-speculaas ijs
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Waarom ik tóch superblij ben

Dat kleine minpuntje neemt voor mij niet weg dat ik superblij ben met de Freeze Wand. Sterker nog: ik gebruik hem vaker dan verwacht. Vaak zijn keuken-gadgets leuk voor een week en verdwijnen ze daarna in de kast. Deze niet.

Waarom? Omdat het gewoon leuk is om te doen. Je staat letterlijk te kijken hoe een hard blok bevroren mengsel onder je handen verandert in zacht, romig ijs. Het geeft hetzelfde gevoel als popcorn die ineens begint te poffen – je weet wat er gebeurt, maar toch voelt het elke keer als magie.

Eindconclusie: magisch met een klein nadeel

De Freeze Wand voelt voor mij echt als een toverstaf voor in de keuken. Je maakt er in seconden iets lekkers mee – van ijs tot slush – en dat blijft indrukwekkend.

Pluspunten

  • Supersnel resultaat (na 24 uur invriezen)

  • Compact, makkelijk op te bergen

  • Leuk om te doen – het voelt écht magisch

  • Veel variatie mogelijk

Minpunt

  • Kleine porties (hopelijk komt er ooit een XL-versie)

Er komen nog 2 recepten aan met deze fantastische Freeze Wand, een heerlijke espresso milkshake en een tropische mango slush.

In deze post vind je affiliate links. Dat betekent dat als jij via zo’n link een product koopt, ik een kleine commissie ontvang – zonder dat het jou iets extra’s kost! Zo help je mij om meer heerlijke recepten en keukengeheimen met je te blijven delen. 🧑‍🍳❤️

Bedankt voor je support en eet smakelijk! 🥗🍰

(Visited 23 times, 23 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.