Zijn jullie ook zo gek op gehaktballen? Wij eten ze graag, of het nou in een ovenschotel is, bij de pasta of gewoon bij de aardappels en groente.
Lang ben ik aan het experimenteren geweest om de juiste kruiden toe te voegen om een lekker balletje te krijgen. En vandaag was het eureka momentje, eindelijk heb ik de perfecte kruidenmix gemaakt voor het perfecte balletje.
In het recept voor kruidenzout toegevoegd, ik gebruik het kruidenzout van Verstegen, deze is over het algemeen bij de meeste supermarkten wel te koop.
Ben je opzoek naar goede kruiden zonder extra rotzooi erin? Kijk dan eens bij de kruiden van Van Beekum Specerijen. Zij hebben echt de lekkerste kruiden en specerijen, mijn kruidenla zit dan ook helemaal vol met kruiden van Van Beekum Specerijen.
Kruidenmix voor het lekkerste balletje
Materials
- 2 eetlepels paprikapoeder ik gebruik mild, maar gebruik gerust de pittige variant. Neem geen gerookt, dit veranderd de smaak.
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel komijn
- ½ theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel kruidenzout
Instructies
- Meng alle kruiden door elkaar en klaar.
- Deze kruidenmix is goed voor 500 gram gehakt
- Meng de kruiden met een eitje door het gehakt en bak de balletjes lekker bruin
[…] ik moet kiezen voor gehaktballetjes met alleen kruiden dan vind ik de gehaktballetjes met mijn zelfgemaakte gehaktkruiden het […]
[…] Wij zijn gek op rode kool, het liefst maak ik deze in de slowcooker en dan ook nog het liefst elke week haha. Mijn man is er ook gek op, maar iedere week hoeft van hem dan ook weer niet. We eten het graag met hachee of heel simpel met gekookte aardappelen en een balletje gehakt. […]