nachos met pulled pork en kaas

Nachos met pulled pork en kaas

De lange avonden zijn weer begonnen en aankomend weekend gaat ook de klok weer een uur terug. Dat betekent films, series, dekentje, houtkachel aan, wijntje en deze overheerlijke nachts met pulled pork en kaas.

KokenKoken

Nachos en pulled pork?

Ja en geloof mij dit is zo waanzinnig lekker. Twee weken terug hadden wij vrienden op visite en als er visite komt zet ik altijd wat lekkers op tafel. Soms een borrelplank met van alles en dit keer had ik een paar borrelhapjes en daarnaast deze overheerlijke nachos met pulled pork gemaakt.

Dit recept at ik tijdens onze vakantie tijdens een gezellige avond in de pub. De avond was lang, ons gesprek prettig, de wijn heerlijk en deze nachos paste daar precies bij. Bij thuiskomst dacht ik dat het wel simpel zou zijn om dit ook zelf te maken, maar dat viel nog even tegen. Want het recept van pulled pork wat ik eerder maakte, smaakte echt totaal niet bij de rest van het gerecht. Ik moest dus op zoek om de ideale pulled pork voor deze nachos te maken en dat is gelukt, deze pulled pork past er echt precies bij.

Wanneer eet je dit?

Je kan het als avondmaaltijd eten met bijvoorbeeld een lekkere salade of je imponeert je visite en zet het op tafel tijdens een verjaardag. Ik weet zeker dat na afloop iedereen om het recept zal vragen (en geef deze website dan vooral door ;-))

In de zomer zitten wij graag buiten op ons terras met een wijntje en/of biertje en eten daar dan graag wat lekkers bij. Maar de olijfjes, kaas, worst enz werd een beetje saai. Ik maakte eens totaal andere hapjes op de borrelplank, dit was even lekker maar begon toch ook gauw weer te vervelen. Tot ik eens hele simpele nachos maakte, gewoon een zak tortilla chips in de ovenschaal kaas er over en klaar. Maar dit smaakte eigenlijk wel naar meer, maar ja hoe kom je dan op een lekker recept wat minder saai is? Nou dat antwoord kwam dus tijdens onze vakantie en nog steeds maak ik het regelmatig en onze gasten gaan bijna allemaal de deur uit met het recept omdat ze dit ook graag willen maken.

Hoe maak je nachos met pulled pork en kaas?

Nachos met pulled pork en kaas

Voorbereidingstijd15 minuten
Active Time5 uur
Totale tijd5 uur 15 minuten
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur koken

Materials

  • 1 kilo varkensschouder
  • 2 eetlepels BBQ saus neem die jij lekker vindt
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 200 gram tortilla chips
  • 50 gram japalenos in dunne plakjes gesneden
  • 50 gram geraspte kaas ik nam een oude kaas
  • klein handje korianderblaadjes grof doorgehakt
  • 4 eetlepels zure room

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Leg de varkensschouder in een braadslede.
  • Meng de BBQ-saus, chilivlokken en zout in een kleine kom. Masseer hiermee het varkensvlees in. Braad 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Zet de oven na 30 minuten lager op 140 graden
  • Haal het varkensvlees uit de oven en giet 400 ml kokend water in de braadslede (vlees in de braadslede laten zitten)
  • Dek de braadslede goed af met folie en zet terug in de oven. Braad 4 uur. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
  • Leg het vlees op een snijplank en trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Verwijder eventueel het vet.
  • Strooi de tortillachips in een grote ovenschaal. Beleg met de pulled pork. Bestrooi met jalapenos en geraspte kaas. Zet 5 minuten terug in de oven om de kaas te laten smelten.
  • Serveer met extra BBQ-saus, zure room en garneer met korianderblaadjes.

 

(Visited 414 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept