Pulled pork uit de slowcooker

Bbq’en is de taak van mijn man, hij vindt het heerlijk om zich een hele dag bezig te houden met vuur, houtskool, temperatuur en natuurlijk het vlees. Geef hem een stuk vlees en hij zorgt er voor dat het overheerlijk van de bbq afkomt. Geen lapjes vlees verschroeien, maar grote stukken vlees die bij lage temperatuur op de bbq worden gegaard.

Ik heb niks met bbq’en, vind het gezellig om met vrienden en familie te doen, maar de hele dag thuis blijven (en er ‘s nachts je bed voor uit gaan omdat je moet controleren of de temperatuur nog wel goed is) dat is niks voor mij. Dus dat laat ik dan ook graag aan mijn eigen bbq-master over.

Maar ik ben wel gek op een broodje pulled pork, maar mijn man heeft niet altijd zin (of tijd) om de hele dag thuis te blijven om de bbq en het vlees in de gaten te houden. Dus ik moest iets anders verzinnen….de slowcooker dat gaat ook langzaam en met de juiste kruiden zou je toch ook een beetje rokerig smaakje moeten kunnen krijgen. Dus ik ging aan de slag met een groot stuk vlees en de nodige kruiden, het resultaat….heerlijk mals vlees dat smaakte alsof het zo rechtstreeks van de bbq kwam.

Dit recept wil ik dan ook graag met jullie delen. Als je geen slowcooker hebt zou je het misschien ook in een braadpan met dikke bodem kunnen maken, maar ik ben bang dat het dan alsnog te hard gaat en je niet dat lekkere, rokerige vlees krijgt. Maar laat mij vooral weten als je het wel in de braadpan hebt geprobeerd en het is gelukt.

Ingrediënten voor zeker 6 grote eters.

Alle kruiden kocht ik bij Van Beekum Specerijen.

  • 2.5 kilo procureur
  • 1 blikje cola
  • 5 eetlepels gerookte paprikapoeder
  • 3 eetlepels knoflookpoeder
  • 3 eetlepels uienpoeder
  • 1 theelepel cayennepoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kruidnagel
  • 2 steranijs
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 2 eetlepels sambal
  • 6 flinke eetlepels bbq saus
  • 5 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 venkel

How to make:

  • Dep het vlees helemaal droog
  • Doe alle kruiden (behalve de steranijs), de zout en peper bij elkaar in een kommetje en roer goed door (de dryrub)
  • Smeer het hele stuk vlees in met de dryrub
  • Snijd de uien in halve ringen en leg deze op de bodem van slowcooker
  • Plet de knoflook en haal het schilletje er af, snijd in grove stukken en verdeel deze over de uien
  • Snijd de venkel in grove stukken en leg deze bovenop de uien en knoflook
  • Giet er de cola en bbq saus en sambal bij en leg de steranijs ertussen
  • Leg het vlees hier bovenop en de slowcooker op low
  • Laat gedurende 12 uur het vlees garen
  • Na 12 uur haal je het vlees uit de slowcooker en trek je het met 2 vorken uit elkaar
  • Giet het vocht uit de slowcooker in een schaal
  • Leg het vlees terug in de slowcooker en doe er wat vocht doorheen tot het lekker smeuïg is
  • Als je het lekker vindt kan je ook nog wat extra bbq saus toevoegen

Dit recept is lekker bij een salade, maar wij eten het altijd op een broodje samen met wat zelfgemaakte cowlsalade. Het recept van deze cowlsalade zal ik binnenkort ook met jullie delen.

Eet smakelijk! En laat mij vooral weten als je het gemaakt hebt wat je er van vond.

(Visited 616 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 comments