Verse fruitsalade

Zomerse fruitsalade

Eindelijk is de regen weer verdwenen en komen de zomerse temperaturen weer terug. Het werd dus weer eens tijd om een heerlijke zomerse fruitsalade te maken.

Gek op fruit

Ik ben echt gek op fruit, maar ik heb nooit zin om het te snijden en daarna te eten haha, ja ik weet het ik ben lui. Maar wanneer ik in een hotel ben en er staat een grote bak fruitsalade dan weet ik niet hoe snel ik heel veel moet opscheppen om het lekker op te smikkelen. Vaak neem ik ook stiekem een bakje mee naar de hotelkamer zodat ik later ook nog lekker kan “snoepen”.

Daarom maak ik in de zomer graag ook een grote bak fruitsalade, het is even een werkje om te maken maar daarna kunnen we heerlijk genieten. En samen snijden dan is het zo klaar.

Elke keer anders

Ik varieer graag met verschillende fruitsalades. Ik ga altijd een half uur voor de markt sluit naar de markt en probeer dan zoveel mogelijk fruit voor zo weinig mogelijk geld te scoren (ook groente die ik vervolgens weer invries, inmaak of weck), het is een ware sport geworden haha. En het is altijd weer een joepie momentje als ik meer fruit en groente scoor dan een week daarvoor voor minder geld haha. Veel van dit fruit maak ik in op siroop of met een drank (rum, port of wijn), maar van veel fruit maak ik ook een heerlijk grote fruitsalade. Het is elke week weer een andere salade omdat ik elke week met ander fruit thuis kom.

Toch heb ik een favoriet en dat recept wil ik in deze blog graag met jullie delen.

Zomerse fruitsalade

Voorbereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Opbrengst: 6 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 2 kiwi's geschil en in stukjes gesneden
  • 1 mango geschild en in stukjes gesneden
  • 150 gram verse ananas in blokjes gesneden
  • 100 gram druiven gehalveerd
  • 100 gram aardbeien
  • 100 gram blauwe bessen
  • 1 sinaasappel geschild en in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels honing optioneel

Instructies

  • Doe al het gesneden fruit in een kom en doe eventueel de honing erbij. Schep door elkaar en klaar is je fruitsalade.

 

In deze blog staan affiliate links. Door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s.

(Visited 359 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept