Toad in the hole

Toad in the hole

Ik hoor jullie nu denken, gaan we pad eten? Nee, wees gerust we gaan geen pad eten. Toad in a hole is een typische Engels gerecht gemaakt van worstjes en Yorkshire pudding. Als je het nog nooit gegeten hebt moet je het echt eens proberen, het is super lekker.

Engeland

Toen wij 15 jaar geleden in Engeland woonde was het onze buurvrouw die ons voor het eerste kennis liet maken met Toad in the hole. Ik schrok wel toen ze zei dat we dat gingen eten want ik zag al helemaal voor me hoe een dikke pad met wratten en al in een braadslede lag te wachten om aangesneden te worden. Toen ik haar dit vertelde rolde de tranen over haar wangen van het lachen. Ik hielp haar met koken en was allang blij dat er worstjes op het aanrecht stonden en geen pad.

Van haar kreeg ik dan ook dit recht die al generatieslang in de familie was en steeds een beetje werd aangepast. Ik heb haar uiteraard om toestemming gevraagd of ik dit recept met jullie mocht delen. Maar dat vond ze gelukkig alleen maar heel erg leuk ♥.

Wat is Toad in the hole?

Zoals gezegd is Toad in de hole een echte Britse klassieker die je ook regelmatig op het menu ziet staan in een pub. Het is echt comfort food en wordt door jong en oud erg gewaardeerd. Waar de naam Toad in the hole (pad in een gat) vandaan komt is tot op de dag van vandaag nog steeds een raadsel. Ik ga hier eens wat dieper onderzoek naar doen want ik ben toch wel heel erg benieuwd of ik aan het antwoord kan komen.

In Engeland gebruiken ze flinke stevige worsten (Bangers), maar die zijn in Nederland eigenlijk niet verkrijgbaar. Verse worsten komen qua smaak niet overeen met deze worsten dus die zou ik zeker niet gebruiken. Ik heb in Duitsland gekeken of ik daar worsten kon vinden die overeen kwamen met de “Bangers”, helaas ik kon niks vinden. Daarom gebruik ik in dit recept chipolataworstjes, die zijn lekker gekruid en geven extra smaak aan dit gerecht. En zo maak ik ook mijn eigen versie van Toad in the hole die ik hopelijk ooit kan doorgeven. Op de foto heb ik wel “Bangers” gebruikt, die hadden wij vanuit Engeland meegenomen.

Wij eten er trouwens altijd een salade of andere groente als bloemkool, broccoli, worteltjes enz. erbij, want er gaan geen groente in het gerecht dus een beetje groen is wel lekker ;-).

Toad in the hole

 

Hoe maak je Toad in the hole?

Toad in the hole

Voorbereidingstijd15 minuten
Active Time45 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht, Ovengerecht
Opbrengst: 4 personen

Equipment

 • ovenschaal

Materials

 • 12 chipolataworstjes
 • 1 eetlepel zonnebloemolie
 • 140 gram bloem
 • 2 eieren
 • 175 ml halfvolle melk

Instructies

 • Verwarm de oven op 220 graden. Doe de chipolata's in een braadslede van 20 x 30 cm met de olie en bak ze 15 minuten tot ze bruin zijn.
 • Maak ondertussen het beslag. Doe de bloem in een kom met een ½ theelepel zout, maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erin. Gebruik een elektrische garde om het alles te mengen en voeg dan langzaam de melk toe, terwijl je blijft kloppen. Laat dit mengsel staan tot de worstjes mooi bruin zijn.
 • Haal de worsten uit de oven (wees voorzichtig want het vet zal heel heet zijn en spetteren).
 • Giet het beslagmengsel erin, schuif het rekje van de oven op de bovenste stand en bak het 25-30 minuten, tot het gerezen en goudkleurig is.
 • Serveer je favoriete groente erbij en het lekkerste is ook om er jus bij te maken die je er overheen kan gieten...yummmm.

In deze blog staan affiliate links. Wanneer je een aankoop doet via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s. 

(Visited 192 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept