Cannelloni

Cannelloni met spinazie en ricotta uit de slowcooker

Cannelloni is een heerlijk ovengerecht, maar dit kan je ook heel erg goed in de slowcooker maken.
Het is de 40 dagen tijd en in deze tijd voor pasen proberen wij altijd te vasten door veel minder vlees te eten. Meestal eten we doordeweeks compleet vegetarisch en in het weekend eten we een klein beetje vlees.

Dit recept is dus zonder vlees, maar wil je wel liever vlees eten dan kan je er aan de vulling ook heel gemakkelijk wat gehakt toevoegen.

Geschiedenis cannelloni

Om te beginnen, wat is cannelloni? Cannelloni is een pastasoort, het zijn holle buisjes van ongeveer 12 centimeter lang, deze buisjes kan je vullen met allerlei lekkers, zoals spinazie en ricotta.

Wist je dat cannelloni

… de oudste pastasoort ter wereld is.
…ontstaan is uit een mengsel van water, bloem en zout
…in het Italiaans ‘grote pijpen’ betekent

Cannelloni

Leestip: Lasagne

Hoe maak je het?

Het recept is echt heel simpel. En zit het eenmaal in de slowcooker dan heb per geen omkijken meer naar. Wat ik wel altijd lastig vind is de hoeveelheid vocht die toegevoegd moet worden. In de slowcooker verdampt er nagenoeg geen vocht en dus moet je erg voorzichtig zijn met het toevoegen hiervan.
Toch denk ik dat de 500 ml passata wel nodig is, want je moet wel voldoende vocht hebben om de pasta te laten garen. Maar als jullie er anders overdenken dan hoor ik het graag.

Ik heb het recept ook proberen te maken met verse tomaten in plaats van passata, maar dit werd echt zo’n drab en niet lekker dat ik toch maar weer ben teruggegaan naar de passata, wel mijn eigen passata wel te verstaan maar je kan ook gerust een pakje passata uit de winkel gebruiken.
Mocht je verse passata gaan maken, gebruik dan iets minder dan wanneer je passata uit de winkel gebruikt. Mijn eigen passata is wat dunner dan de passata uit de winkel, en aangezien er ook nog wat vocht uit de cannelloni komt wordt het allemaal wel erg waterig.

Cannelloni met spinazie en ricotta

Voorbereidingstijd15 minuten
Active Time4 uur
Totale tijd4 uur 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: cannelloni
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 500 gram passata
  • 6 blaadjes basilicum fijn gesneden
  • 120 gram rucola fijn gesneden
  • 450 gram spinazie uit de diepvries
  • 250 gram ricotta
  • 1 ei
  • 12 cannelloni pijpjes
  • 50 gram parmazaanse kaas fijn geraspt

Instructies

  • Laat de spinazie ontdooien
  • Verhit in een pan de olijfolie en fruit de ui en knoflook aan (laat niet bruin worden)
  • Voeg de passata en basilicum toe en roer goed door. Zet even aan de kant
  • Doe de ontdooide spinazie, rucola, ei en ricotta in een grote kom en roer dit goed door elkaar
  • Doe de vulling in een spuitzak. Heb je geen spuitzak doe het dan in een plastic zakje en knip hier een hoekje vanaf.
  • Spuit het spinaziemengsel in de cannelloni pijpjes
  • Giet een laagje tomatensaus op de bodem van de slowcooker
  • Leg hier de gevulde cannelloni op
  • Giet de rest van de tomatensaus over de cannelloni
  • Strooi de parmazaanse kaas erover
  • Zet de slowcooker voor 3-4 uur op low
  • Zodra de cannelloni gaar is, is je gerecht klaar

Dit artikel bevat affiliate links. Door een aankoop te doen via deze links krijg ik een kleine vergoeding. Het kost jullie niks extra’s.

(Visited 1.844 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept