Apple crumble

Apple crumble uit de slowcooker

Apple crumble, ik kan mij echt geen lekkerder toetje voorstellen dan dat. En eerlijk..heb ik het gemaakt dan eet ik het ook als ontbijt met een beetje kwark of Griekse yoghurt. Deze apple crumble uit de slowcooker is zo gemaakt, daarna hoef je alleen maar te wachten tot hij klaar is.

Een tijd lang kwamen wij als familie bij elkaar op kerstavond, dit is jammer genoeg alweer een tijd geleden maar het was altijd wel erg gezellig. Iedereen maakte iets, soms kleine hapjes, soms een 4-gangen maaltijd.
Als het mijn beurt was voor het toetjes dan maakte ik standaard deze apple crumble. A. omdat het niet al te veel tijd kost, B. omdat iedereen het lekker vindt en C. omdat het gemakkelijk aan te passen is naar het aantal eters.

Iedereen is tegenwoordig druk, maar door deze apple crumble in de slowcooker te maken houd je tijd over voor andere dingen. Alles in de slowcooker, slowcooker aan en je hebt er geen omkijken meer naar.
Voor wie nog twijfelt over een slowcooker, je hebt voor weinig geld al een goede slowcooker, leuk om het eens uit te proberen. Maar pas op het is verslavend, als je eenmaal een slowcooker hebt wil je niet meer zonder.

de appel maakt de apple crumble

duh, zal je nu denken. Maar echt de ene appel is de andere niet. Wat je niet wilt is zo’n melige appel, je wilt ook niet een zure, maar ook niet een te zoete appel. Ik gebruik altijd appels van onze eigen appelbomen (Elstar), heb je deze luxe niet dan kan je in de supermarkt of bij de (groente)boer kunnen kiezen voor Elstar, Goudrenetten of Jonagold. Dit zijn stevige fris zure appels, hierdoor wordt je gerecht niet te zoet en blijven je appels mooi heel zonder dat het appelkruimelmoes wordt.
Hou je juist wel van een beetje zure appel? Dan zou ik kiezen voor een Granny Smith, deze zure appel blijft wel stevig wanneer je hem voor lange tijd verwarmt.

Lees/kooptip: Slowcooker e-book boordevol heerlijke recepten

Wil je een goede kwaliteit kaneel? Kijk dan eens bij Van Beekum Specerijen.
Hier geen muffig ruikende kruiden en specerijen, maar kruiden en specerijen van goede kwaliteit, dat zie je, dat ruik je, dat proef je.

Hoe maak je apple crumble uit de slowcooker?

Apple crumble uit de slowcooker

Voorbereidingstijd15 minuten
Active Time2 uur
Totale tijd2 uur 15 minuten
Gang: dessert
Opbrengst: 6 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

Voor de appel

  • 6 appels (kijk zelf welke appel jij het lekkerste vindt) geschild en in grove stukken gesneden
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel

Voor de crumble

  • 80 gram bruine basterd suiker
  • 60 gram havermout
  • 120 gram bloem
  • 100 gram ongezouten boter in kleine blokjes gesneden

Instructies

  • Doe de gesneden appels, suiker en kaneel in een kom en mix het goed door elkaar
  • Plaats de appels in de slowcooker
  • Doe de bruine suiker, havermout en bloem in een kom
  • Doe de boter er bij en meng het je vinger tot je een kruimelig deeg krijgt
  • Strooi de kruimels over de appel
  • Zet de slowcooker voor 2 uur op low
  • Zet na 2 uur de slowcooker op de warmhoudstand, verwijder de deksel en laat het 30 minuten een beetje afkoelen
  • Eet het vervolgens met een bolletje kaneelijs
(Visited 10.120 times, 8 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




1 comment