OkƩ jullie vinden mij nu vast hartstikke gek, maar echt geloof mij de lekkerste warme chocolademelk maak je in de slowcooker. Natuurlijk kan je het ook heel snel in een pannetje op het fornuis doen, maar uit de slowcooker is zo handig en erg lekker.
Waarom warme chocolademelk maken in de slowcooker?
Dit begon eigenlijk omdat we vorig jaar in het dorp een kerstmarkt hadden en ik had aangeboden om warme chocolademelk uit te delen. Maar hoe hou je warme chocolademelk nou een hele tijd warm? Ik brak mijn hoofd daar dagenlang over tot mijn man met het briljante idee kwam om hier de slowcooker voor te gebruiken.
Ik maakte de chocolademelk ās morgens klaar en ās middags ging ik met gevulde slowcooker richting de plek waar ik dit zou uitdelen. Het was echt een groot succes en ik kreeg doorlopend complimentjes over deze chocolademelk. Ik heb twee slowcookers en in de ene maakte ik deze met Baileys en in de andere ditzelfde recept alleen zonder Baileys.
De kindjes vonden de variant zonder alcohol erg lekker en de volwassenen vochten bijna om een beker met alcohol haha. Dit jaar zal er weer een kerstmarkt zijn (stel je geen kerstmarkt voor zoals in de grote steden, ons dorp is 4 straten groot dus dan weet je ook gelijk hoe groot de kerstmarkt zal zijn haha). Dit jaar is er weer een kerstmarkt en mijn man gaat zijn befaamde oliebollen aan de man proberen te brengen en mij is gevraagd of ik alsjeblieft weer chocolademelk wil maken. En dat doen we natuurlijk met alle liefde.
Voor de kerstmarkt maak ik 12 liter, dit was vorig jaar genoeg. Dit recept zal goed zijn voor ongeveer anderhalf a 2 liter. Maar je kan Ā het heel eenvoudig halveren of verdubbelen als je minder of meer wilt. Maar maak niet te weinig, want van deze warme chocolademelk wil je blijven drinken ;-).
Note: Nog geen 18, dan drink je geen alcohol. Drink met mate.Ā
Hoe maak je deze warme chocolademelk?
Warme chocolademelk met Baileys
Equipment
- Slowcooker van minimaal 3 liter
Materials
- 1 kaneelstokje
- 1 liter volle melk
- 1 blikje gecondenseerde melk a 397 gram
- 30 gram cacaopoeder ik nam gezoete maar je kan ook ongezoete gebruiken
- 200 ml baileys
- 150 gram pure chocolade ik nam 80% puur
- Optioneel: slagroom, marshmallows en chocoladesaus om af te toppen
Instructies
- Doe alles (behalve de ingrediƫnten voor de eventuele topping) in de slowcooker
- Zet de slowcooker voor anderhalf uur op low en roer af en toe door.
- Doe de warme chocolademelk in mokken en top af met slagroom en/of marshmallows en/of chocoladesaus.
In deze blog staan affiliate links, door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extraās.
Ziet er lekker uit.
Vandaag gemaakt in de slowcooker, heerlijk!
Lekker is tie he, ik maak het met kerst als welkomsdrankje voor onze gasten. Weer eens iets anders dan gluhwein ;-).