Pumkin spice latte

Pumkin spice latte

De herfst is dan toch echt begonnen, als vind ik het nog steeds warm buiten. Binnen koelt het ‘s avonds al wel weer flink af dus de houtkachel is alweer een paar avonden aan geweest. Ik hou er van en helemaal als ik voor de houtkachel met een goed boek kan genieten van deze heerlijke pumkin spice latte.

Pumkin spice kruiden en pompoenpuree

Pumkin spice kruiden (eigenlijk is dat dubbel haha) kan je heel makkelijk zelf maken in het recept geef ik je de hoeveelheden en soorten specerijen om dit zelf te maken. Maar heb je hier helemaal geen zin in, dan kan je natuurlijk ook een potje pumkin spice kopen. Een goede kwaliteit verkopen ze bij Van Beekum Specerijen. Wil je het zelf maken dan heb je drie soorten specerijen nodig, kaneel, nootmuskaat en gemberpoeder, je kan eventueel ook nog een klein mespuntje kruidnagel toevoegen, dit geeft net even iets meer diepte, maar gebruik niet te veel want het overheerst al snel.

Pompoenpuree maken is ook heel erg makkelijk. Je kan het simpel houden en gesneden blokjes pompoen kopen, dit koken en met een beetje kookvocht tot een puree pureren. Wil je het nog makkelijker doen dan koop ik ook wel eens bij de supermarkt een potje pompoen babyvoeding. Dan wel de bio variant en alleen de babyvoeding met alleen pompoen, dit werkt ook goed.
Maar aangezien onze tuin heel veel pompoenen heeft gegeven en nog steeds geeft maak ik de pompoenpuree zelf en vries dit vervolgens in. Zo hoef ik alleen maar een telkens een zakje uit de vriezer te halen. Maar alle opties zijn natuurlijk goed.

Oorsprong pumkin spice latte

Dit heerlijke drankje is over gewaaid vanuit Amerika en inmiddels kan je het (bijna) overal ter wereld bestellen. Toen wij op vakantie waren op Curacao zat ik bij de Starbucks met 30 graden aan een pumkin spice latte, deze smaakte zeker niet minder dan wanneer het 10 graden is.
Wat is pumkin spice latte? Het is een koffie 2.0 en echt seizoensgebonden. Het bestaat uit koffie, suiker, pompoenpuree, kruiden en een lekkere toef slagroom.

Hoe maak je pumkin spice latte

Ik krijg echt altijd een happy feeling van de geur en krijg dan ook altijd enorm zin in kerst en kou. Van mij mag het lekker hard gaan vriezen, dan kruip ik met een kop pumkin spice en een goed boek in de lekkere stoel voor de houtkachel.

Pumkin spice latte

Voorbereidingstijd5 minuten
Active Time5 minuten
Totale tijd10 minuten
Opbrengst: 1 kopje

Materials

  • 1 eetlepel pompoenpuree
  • snufje gemalen kaneel
  • snufje gemberpoeder
  • snufje nootmuskaat
  • optioneel klein mespuntje kruidnagel
  • 30 ml espresso of sterke gewone koffie
  • 250 ml volle melk

Instructies

  • Doe de pompoenpuree in een groot hittebestendig glas of mok. Roer de kruiden en espresso of sterke koffie erdoor.
  • Verwarm de melk in een steelpannetje op laag vuur tot het dampt en begint te schuimen. Giet in het glas of mok en schep het schuim erop. Eventueel kan je er nog een lekkere toef slagroom opspuiten en hier overheen wat kaneel of pumkin spice kruiden strooien.

 

(Visited 241 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
3 comments