gehaktbrood

Gehaktbrood met salie en ontbijtspek

Dat gehaktbrood echt onwijs lekker is konden jullie hier al lezen. Het is het best beken en gemaakte recept van deze site. Maar het recept wat ik nu met jullie zal gaan delen is minstens net zo lekker als zijn grote broer.

Je kan dit gehaktbrood zowel in de slowcooker maken als in de oven. Beide varianten zijn erg lekker. Maak je het in de oven wordt je speklaagje lekker krokant maar het gehakt weer iets droger, maak je het in de slowcooker is je speklaagje niet krokant maar heb je wel weer heerlijk mals vlees.
Ik geef jullie onderaan dit artikel het recept van beide opties.

Paastafel

Een jaar of 10 geleden maakte ik dit gehaktbrood al en liet ik familie er voor het eerst kennis mee maken. Ik weet dat het daarna door een aantal familieleden nog regelmatig op tafel is gezet. Hopelijk vinden jullie het ook lekker en zal het op jullie paastafel staan pronken.

Je kan het gehaktbrood gerust een dag van te voren maken, bewaar het in de koelkast en op de dag dat je het wilt eten leg je het voor 4-6 uur in de slowcooker of doe je het 45 minuten in de oven.

Aromatisch gehaktbrood

Ik heb al verschillende soorten gehaktbrood gemaakt, allemaal even lekker. Maar toch vind ik dit gehaktbrood erg lekker doordat het door de salie erg aromatisch wordt.
Zodra het gehaktbrood in de oven of in de slowcooker zit, begint je huis binnen korte tijd heerlijk te ruiken. Ga gerust het huis uit want ik weet zeker dat het heel moeilijk gaat worden om niet regelmatig even te proeven van het gehaktbrood ;-).

Ik gebruik in dit recept geraspte cheddar, in veel supermarkten of kaasboeren is dit wel verkrijgbaar. Kan je het niet vinden dan kan je ook van die plakjes smeltkaas nemen en deze in reepjes snijden en door je gehakt heen mengen.
Deze plakjes smeltkaas zijn iets plakkerige en dus kan je beter kleine beetje tegelijk door het gehakt mengen, anders krijg je een grote bonk en dat is niet lekker.

Gehaktbrood met salie en ontbijtspek uit de oven

Voorbereidingstijd20 minuten
Active Time45 minuten
Totale tijd1 uur 5 minuten
Gang: Bijgerecht
Trefwoord: gehaktbrood, meatloaf, oven, Slowcooker
Opbrengst: 6 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 500 gram half-om-halfgehakt
  • 1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui heel fijn gesnipperd
  • 1 bakje salie blaadjes van de steeltjes afgehaald
  • 100 ml ketchup
  • 100 gram geraspte cheddar of 6 plakjes smeltkaas
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 pakjes ontbijtspek pakje a 85 gram

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Doe het gehakt in een kom en voeg de blokjes paprika, ui, salie, ketchup, cheddar, ei en paneermeel toe
  • Meng goed door elkaar
  • Vorm er een broodje van die in een cakeblik past
  • Leg wat plakjes ontbijtspek in een cakevorm, zorg dat ze elkaar een kleine stukje overlappen. Zorg dat het ontbijtspek aan de bovenkant van je cakevorm uitkomt en hang het over de rand
  • Leg het gehaktbrood op het ontbijtspek en vouw het ontbijtspek om het gehakt heen leg bovenop het gehaktbrood opnieuw plakjes ontbijtspek. Zorg dat deze elkaar ook weer overlappen zodat je gehaktbrood helemaal is ingepakt in de ontbijtspek
  • Bak het gehaktbrood 45 minuten in de oven.

Meatloaf met salie en ontbijtspek uit de slowcooker

Voorbereidingstijd20 minuten
Active Time4 uur
Totale tijd4 uur 20 minuten
Gang: Bijgerecht
Opbrengst: 6 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 500 gram half-om-halfgehakt
  • 1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui heel fijn gesnipperd
  • 1 bakje salie de blaadjes van de steeltjes afgehaald
  • 100 ml ketchup
  • 100 gram geraspte cheddar of 6 plakjes smeltkaas in reepjes gesneden
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 pakjes ontbijtspek a 85 gram per pakje

Instructies

  • Doe het gehakt, paprika, ui, salie, ketchup, cheddar, ei en paneermeel in een kom en meng goed door elkaar
  • Maak er een broodje van die in je slowcooker past
  • Leg wat plakjes ontbijtspek op de bodem van de slowcooker, zorg dat ze elkaar een stukje overlappen
  • Leg het gehakt hierop en vouw het ontbijtspek om het gehakt
  • Leg bovenop nog wat plakjes ontbijtspek, zorg dat deze elkaar ook overlappen
  • Vouw deze naar beneden om je gehaktbrood
  • Zorg ervoor dat het gehaktbrood helemaal in de ontbijtspek is ingepakt.
  • Zet de slowcooker voor 4-5 uur op low. Controleer na 4 uur of je gehaktbrood gaar is.

Dit bericht bevat affililate links. Door een aankoop te doen via één van deze links krijg ik een kleine vergoeding. Het kost jullie niks extra’s.

(Visited 714 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




3 comments