Vegetarische curry met kikkererwten en mango

Vegetarische curry met mango en kikkererwten

Een aantal van onze vrienden zijn vegetarisch en waar ik het vroeger echt een uitdaging vond als zij kwamen eten is het nu erg gemakkelijk. Vlees kan je namelijk heel goed vervangen voor bonen zoals in deze vegetarische curry. Waar ik normaal kip zou gebruiken heb ik deze vervangen voor kikkererwten, en dit is een groot succes.

Beauty Banners

Waarom zijn kikkererwten zo gezond?

Ik gebruik kikkererwten steeds vaker, waar er vroeger geen kikkererwt in huis te vinden was heb ik nu standaard kikkererwten op voorraad. Wist je dat je ook een super gezonde snack kunt maken van kikkererwten? Ik rooster ze vaak in de oven. Even goed uitlekken, droog deppen, en dan doe ik er wat olijfolie en kruiden op, soms paprikapoeder, soms wat komijn, chilipoeder enz. Daarna gaan ze in een warme oven van 200 graden zo’n 15 tot 20 minuten. Daarna heb je echt een heel lekker en gezond snackje voor op de bank. Als je het nog nooit gegeten hebt moet je het zeker eens proberen. Ik zet ze ook standaard in een schaaltje op de borrelplank en als je er eenmaal aan begint kan je echt niet meer stoppen met eten.

Maar waarom zijn kikkererwten zo gezond? Kikkererwten zitten boordevol vezels en eiwitten en ze bevatten heel weinig calorieën.  Het eten van kikkererwten geeft je een voldaan gevoel en dit gevoel hou je een hele tijd vast. Je hebt na het eten van een gerecht met kikkererwten dus minder zin om te snaaien. En krijg je wel zin om te snaaien dan maak je de heerlijke geroosterde kikkererwten uit de oven ;-).

Daarnaast bevorderen kikkererwten de spijsvertering en helpen ze om je gewicht op pijl te houden. En ook een leuk weetje ze helpen risico’s op bepaalde ziektes te verlagen. Ook helpen kikkererwten om je bloedsuiker op peil te houden, geen schommelingen en dus ook geen trek in iets zoets na het eten.

En zoals ik al zei kan je vlees heel goed vervangen voor kikkererwten zoals in deze vegetarische curry.

Denken jullie trouwen nog aan de winactie van een waardebon van 40 euro te besteden bij Van Beekum Specerijen? Je kan hier en hier meedoen.

Hoe maak je deze vegetarische curry met mango en kikkererwten?

Vegetarische curry met mango en kikkererwten

Voorbereidingstijd20 minuten
Active Time6 uur
Totale tijd6 uur 20 minuten
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Equipment

  • Slowcooker 3.5 liter

Materials

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 rode uien in stukjes gesneden
  • 3 eetlepels gele curry pasta
  • 400 gram kikkererwten uit blik
  • 1 grote wortel geschild en in stukjes gesneden
  • 1 pastinaak geschild en in stukjes gesneden
  • 300 gram bloemkool mag uit de vriezer zijn
  • 300 ml groentebouillon uit 1 bouillon blokje
  • 150 gram bevroren mango
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram basmati rijst

Instructies

  • Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 4-5 minuten tot hij bruin begint te worden. Voeg de currypasta toe en bak 2 minuten. Zet het vuur uit.
  • Doe de uien en currypasta in de slowcooker en voeg de kikkererwten, wortel, pastinaak en bloemkool toe. Breng op smaak met zout en zwarte peper en giet de groentebouillon erbij.
  • Roer goed door en zet op low. Laat 6 uur staan, af en toe even roeren.
  • Ongeveer een uur voordat je van plan bent te gaan eten, voeg je de bevroren mango en de Griekse yoghurt toe. Roer goed door en laat op low verder koken.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Serveer de rijst en curry apart.
(Visited 964 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept