Waarom is kip uit de slowcooker toch zo lekker? En dan heb ik het nog niet eens over deze honing-knoflook kip uit de slowcooker…goddelijk! Maar eigenlijk alle gerechten met kip die de slowcooker in gaan komen er super lekker weer uit.
Voor dit gerecht heb je best wel een aantal kruiden nodig, maar het zijn kruiden die je waarschijnlijk al in je kruidenrekje hebt staan. Zo niet? Dan heb ik iets heel erg leuks voor jullie, met de code PUUR10 krijg je 10% korting op het gehele assortiment bij Van Beekum Specerijen (korting is geldig t/m 31 maart 2023)
Ik kreeg vandaag weer een grote doos vol met heerlijke kruiden en specerijen, de keuken ruikt weer heerlijk nadat ik alles kruiden heb overgedaan in mijn eigen kruidenpotjes. De grote potten van de kruiden en specerijen gaan in een grote box en deze zet ik in onze kelder. Zodra een potje uit de keuken leeg is vul ik deze weer aan vanuit de grote pot. Waneer de grote pot leeg is bestel ik weer een nieuwe.
Leestip: kip Teriyaki
Oorsprong honing-knoflook kip
Ik heb echt geen idee of honing-knoflook kip een oorsprong heeft, maar ik ben toch voor jullie de digitale geschiedenisboeken ingedoken en kwam tot de volgende conclusie: Honing-knoflook kip heeft geen geschiedenis haha.
Ik vind het altijd erg leuk om wat meer te weten te komen over de gerechten die ik maak, maar helaas over honing-knoflook kip was niks te vinden.
Hoe maak je honing-knoflook kip
Het recept is echt super simpel, dus ook als je geen held in de keuken bent kan je dit zeker maken.
Wij aten er basmati rijst en sperzieboontjes bij, hierdoor heb je een heel compleet en super lekkere avondmaaltijd. Maar andere groente of andere rijst kan er natuurlijk ook bij. Ik denk aan roer gebakken spitskool, of gewokte groente, je kan het zo gek niet bedenken of je kan het bij dit gerecht eten.
Honing-knoflook kip
Materials
- 6 kippendijen zonder bot
- 1 eetlepel olijfolie
Voor de rub
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- ½ theelepel bruine suiker
- ½ theelepel knoflookpoeder
- mespuntje cayennepeper
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel zwarte peper
Voor de honing-knoflook saus
- 170 gram honing
- 125 gram boter
- 6 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepels rijstazijn
- ½ theelepel zwarte peper
Overig
- 60 ml kippenbouillon afgekoeld
- 2 theelepels maizena
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de rub met een ½ eetlepel olijfolie door elkaar
- Wrijf de kippendijen goed in met de rub
- Verhit de overige olie in een pan en bak de kip om en om even aan tot het een mooi bruin kleurtje krijgt
- Leg de kip in de slowcooker
- Smelt in dezelfde pan als waar je de kip in gebakken hebt de boter en schraap goed door de pan zodat je alle smaken van de kip losmaakt
- Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut aan (laat niet bruin worden)
- Voeg de andere ingrediënten toe en roer goed door
- Giet de saus over de kip en zet de slowcooker voor 4 uur op low
- Haal na 4 uur de kip uit de slowcooker en wikkel dit in aluminiumfolie
- Meng de kippenbouillon met de maizena tot een papje en giet dit bij de honing-knoflooksaus, roer goed door tot het begint in te dikken
- Leg de kip terug in de saus
- Serveer de kip met rijst en groente
Deze blog bevat affiliate links. Wanneer jullie een bestelling plaatsen via deze links krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Het kost jullie niks extra’s.