Pompoensoep met spekjes

Pompoensoep met spekjes

Deze pompoensoep met spekjes is bij ons thuis een grote favoriet. De soep is door de pompoen wat zoetig en de spekjes gegeven een zoute toets aan de soep. Echt een ware smaakexplosie voor je mond.

Slowcooker of gewone pan

Ik maakte deze soep in de slowcooker, zo had ik mijn handen vrij om andere dingen te doen. De moestuin moest nodig winterklaar gemaakt worden en dat kon mooi terwijl deze soep zachtje stond te pruttelen. Maar heb je geen slowcooker en wil je deze ook niet aanschaffen, je kan dit recept ook aanhouden wanneer je het in een gewone pan wilt maken.

Pompoentijd

Het is weer echt tijd voor pompoenen. Onze tuin gaf dit jaar heel veel pompoenen, hiervan heb ik er een aantal in stukjes gesneden en geweckt. Ik maakte er pompoensoep van en vroor dit in en ook maakte ik er heerlijke pumkin spice latte en pompoentaart van. Er hangen nu nog een paar pompoenen aan de plant, hiervan is het steeltje nog niet verdroogt dus die laat ik nog even hangen.

Dit jaar hadden wij 2 pompoenplanten in de tuin, maar volgend jaar ga ik dit terugbrengen naar 1 plant. Maar ja dan zal je zien dat de plant geen zin heeft om pompoenen te geven haha. Maar dit jaar hadden we zoveel pompoenen dat ik het hele dorp had kunnen voorzien van pompoen. Ik heb hier en daar wel wat weggegeven, maar de meeste zijn in onze eigen kelder en vriezer beland.  Dus we kunnen het hele jaar lekkere pompoensoep eten en pumkin spice latte drinken ;-). Zijn jullie ook zo gek op pompoen?

Hoe maak je pompoensoep met spekjes?

Pompoensoep maken is echt kinderlijk eenvoudig, je hebt ook helemaal niet veel nodig om een lekkere soep te krijgen.

Pompoensoep met spekjes

Voorbereidingstijd10 minuten
Active Time6 uur
Totale tijd6 uur 10 minuten
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Equipment

  • Slowcooker van minimaal 3.5 liter of een soeppan van minimaal 3.5 liter

Materials

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 50 gram boter
  • 1 ui fijn gesneden
  • 150 gram gerookte spekjes
  • 500 gram pompoen ik nam een flespompoen
  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 ml slagroom
  • 3 eetlepels pompoenpitten geroosterd

Instructies

  • Verhit in een pan de olie met 25 g boter. Voeg de ui en een snufje zout toe en bak op een laag vuur gedurende 10 minuten of tot de ui zacht is.
  • Voeg 60 g spek toe en bak nog 5 minuten tot het spek zijn vet afgeeft. Verhoog dan het vuur naar middelhoog en bak de spekjes krokant. Laat de spekjes met de uitjes uitlekken op een keukenpapiertje en zat aan de kant.
  • Doe alles behalve de slagrooom, spekjes met ui en pompoenpitten in de slowcooker en zet voor 4-6 uur op low. Wanneer de pompoen gaar is kan je de soep pureren.
  • Voeg de slagroom en spekjes toe en roer dit goed door de soep heen
  • Schep de soep in kommen en doe er wat pompoenpitten in

In deze blog staan affiliate links, door een aankoop te doen via één van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou natuurlijk helemaal niks extra’s.

(Visited 1.117 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept