Oehh ik ben echt gek op een lekkere caesar salade, al ben ik er in Spanje een keer goed ziek van geweest. Ik was met mijn ouders op vakantie in Spanje (in zo’n walgelijk all inclusive hotel) en bij de lunch stond een grote bak caesar salade. Ik had goed ontbeten en had nog niet zo heel veel trek dus besloot ik om alleen wat van deze salade te nemen. Nou dat heb ik geweten..nog geen uur later was ik echt super ziek en was ik echt dikke maatjes met de toiletpot. Daarna heb ik een hele tijd geen caesar salade meer gegeten. Maar toen ik wat meer zelf begon te koken bleek een caesar salade zelf maken helemaal niet moeilijk te zijn.
Oorsprong caesar salade
Deze salade komt oorspronkelijk uit Mexico en wel uit Tijuana. Hij is bedacht door Caesar Cardin en het originele recept bestond uit: Romaine sla, knoflook, parmazaanse kaas, croutons, ei en worchestershiresaus.
In de loop der jaren heeft iedereen wel zijn eigen recept ontwikkeld, maar er zijn ook nog restaurants te vinden die zich echt aan het traditionele recept houden.
Het recept is in 1924 ontwikkeld en ging daarna al heel snel de hele wereld over. Op de Amerikaanse nationale feestdag Onafhankelijkheids dag besloten veel Amerikanen de grens tussen Californië en Mexico over te steken en te gaan eten bij Caesar Cardin. Hij kreeg het zo druk dat hij snel door zijn voorraad heen raakte en dus maar een salade maakte van datgene wat hij nog wel had. En zo werd de caesar salade geboren.
Veel mensen bleven na deze dag terugkomen en vroegen steeds weer om de salade van de onafhankelijkheids dag. De kok maakte een ware happening van de bereiding van deze salade en uit alle windrichtingen kwamen mensen bij hem om deze salade te eten. Tegenwoordig vind je veel varianten waaraan ook ansjovis is toegevoegd, vele mensen denken dat dit bij de traditionele salade hoort maar dat is dus niet het geval.
Hoe maak je een wrap caesar kip?
Wrap caesar kip
Equipment
- Slowcooker
- blender
Materials
- 500 gram kipfilet
- 250 ml kippenbouillon
Voor de dressing
- 1 eidooier
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 1 theelepel scherpe mosterd
- 2 theelepel worcestershiresaus
- 1 eetlepel citroensap Ik nam een verse citroen en perse deze uit
- 25 gram parmazaanse kaas geraspt
- 100 ml zonnebloemolie
- 20 ml olijfolie
Overig
- 2 kroppen Romaine sla
- 6 tortilla wraps
- 50 gram parmazaanse kaas ik nam flakes
- 50 gram spekreepjes krokant uitgebakken
Instructies
- Doe de kipfilet met de bouillon in de slowcooker en zet voor 4 uur op low.
- Als de kip goed gaar is haal je deze uit de slowcooker en trek je deze met twee vorken uit elkaar tot je fijne reepjes krijgt.
- Leg ze in een kom en dek deze kom af
- De bouillon gebruiken we niet meer, maar je kan het altijd bewaren en er een lekker soepje van maken of zo
- Doe de eierdooier, knoflook, mosterd, Worcestershiresaus, citroensap en Parmezaanse kaas in een blender en blend even kort.
- Giet dan langzaam de olie erbij tot een soort mayonaise. Verdun eventueel met een beetje lauwe bouillon of melk en breng op smaak met zout en peper.
- Maak de romaine sla schoon en snijd deze in kleine stukken. Meng de kip met de dressing. Verwarm de tortilla's in een pan of magnetron. Vul ze met het vlees en de sla en voeg meer kaas en spek toe als je dat lekker vindt.
Deze blog bevat affiliate links. Door op een van de links te klikken en een aankoop te doen ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s.Â