Thaise curry pompoensoep

Thaise curry pompoensoep uit de slowcooker

Het even geduurd maar hier ben ik weer met een nieuw recept, een heerlijke Thaise curry pompoensoep. Zonder langdradig te worden wil ik even kort uitleggen waarom het wat langer kan duren de komende tijd voor er nieuwe recepten online komen.

Long covid

In 2021 liep ik long covid op en het herstellen daarvan gaat heel moeizaam. Ik ben de hele dag doodmoe, heb geen energie, veel en vaak hoofdpijn, geen concentratie en snel buitenadem. Vaak functioneer ik op de automatische piloot en lijkt het in de blogjes vaak alsof ik heel druk ben. Veel werkzaamheden gaan verspreid over meerdere dagen of mijn man helpt mee.

Zo is hij ook een enorm grote steun met het ontwikkelen en koken van nieuwe recepten. Ik zit op een krukje naast hem in de keuken en geef hem aanwijzingen. Ook maakt hij regelmatig de foto’s die bij de recepten horen. Ik doe heus wel wat, maar alles gaat heel traag en langzaam omdat ik heel snel buiten adem en uitgeput ben.

Ik heb al vaker de koe bij de horens gevat en ben intensief aan de slag gegaan met allerlei specialisten, helaas steeds maar met beperkt resultaat. In september heb ik een afspraak met de bedrijfsarts voor een aanvullende WIA uitkering, de kans is groot dat ik gedeeltelijk afgekeurd ga worden. Hier heb ik heel hard en heel lang over gehuild, ik ben boos geworden en gefrustreerd, maar dit helpt allemaal niks. Dus ik heb mij overgegeven aan het feit dat ik nooit meer 100% beter zal worden.

Wel gloort er nieuwe hoop aan de horizon, ik ben afgelopen vrijdag begonnen met een revalidatie traject van 4 maanden. Niet om beter te worden, maar om meer grip en balans te krijgen in wat ik wel en niet kan en dat wat ik wel kan zo te verdelen over de dag dat ik niet na een uur al uitgeput ben. Dit is zwaar, confronterend en vermoeiend, maar ik hoop dat ik na deze 4 maanden meer balans heb, hierdoor meer kan en minder vaak uitgeput zal zijn. Wordt vervolgd.

Soep

Lekker koken kan ik nog steeds en ook kan ik nog steeds recepten ontwikkelen, maar niet zo snel meer als ik zou willen. Vaak schrijf ik mijn blogs op een goede dag vooruit zodat ik op minder goede dagen rustig aan kan doen.

Soep vind ik echt super lekker en op minder goede dagen ben ik heel blij dat ik veel soep in de vriezer heb zitten en dat ik potten met geweckte soep in de kelder heb staan. Ook mijn man is druk en vaak laat thuis, dus dan is het ideaal om even de vriezer te openen of een pot uit de kelder open te trekken om alsnog gezond en lekker te eten.

Deze Thaise curry pompoensoep is helaas lastig te wecken. Alhoewel je de pompoenblokjes los wel zou kunnen wecken zodat je die vast kant en klaar hebt. Maar met pompoen wecken heb ik nog geen ervaring, meestal gaat er een hele pompoen in de soep en wat overblijft gaat in de vriezer of deel ik uit.

Hoe maak je deze Thaise curry pompoensoep

Je kan deze soep vegetarisch als niet vegetarisch maken. Wil je graag een vegetarische variant gebruik dan groentebouillon in plaats van kippenbouillon.

Thaise curry pompoensoep

Voorbereidingstijd15 minuten
Active Time3 uur
Totale tijd3 uur 15 minuten
Gang: Soep
Opbrengst: 6 personen
Auteur: Puur Koken

Equipment

 • Slowcooker
 • Staafmixer

Materials

 • 1 kilo butternut pompoen (fles pompoen)
 • 2 cm gember geschild en geraspt
 • 1 ui klein gesneden
 • 1 teentje knoflook uitgeperst
 • 2 eetlepels rode Thaise curry pasta
 • 400 ml kokosmelk
 • 800 ml kippenbouillon wil je de vegetarische variant neem dan groentebouillon
 • 2 eetlepels vissaus
 • 1 eetlepel limoensap
 • 2 theelepels bruine suiker
 • verse koriander grof doorgehakt

Instructies

 • Doe alle ingrediënten (behalve de verse koriander) in de slowcooker
 • Zet de slowcooker voor 3 tot 4 uur op low tot de pompoen helemaal zacht is
 • Pureer de soep met een staafmixer en garneer met de verse koriander

 

In deze blog staan affiliate links. Door op een link te klikken en een aankoop te doen ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s. 

(Visited 3.479 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept