Alle kruiden kocht ik bij Van Beekum Specerijen.
Pasta a la Romana
Opbrengst: 4 personen
Materials
- 500 gram kippendijen
- pasta naar keuze
- 600 gram broccoli
- 250 gram champignons
- 100 gram eekhoorntjesbrood
- 50 gram roomboter
- 50 gram bloem
- 500 ml melk
- 1 groentebouillonblokje
- 200 ml kookroom
- 1 el paprikapoeder
- 2 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gedroogde basilicum
- 2 tl gedroogde peterselie
- 2 tl gedroogde tijm
- snufje zout
- peper hoeveelheid naar keuze
- olie
- water om de broccoli en pasta in te koken
Instructies
- Snijd de kippendijen in blokjes en kruid met zout en peper
- Verhit wat olie in de pan en bak de kippendijen bruin
- Smelt in een pannetje de roomboter en voeg de bloem toe
- Roer ongeveer 2 minuten om de bloem te garen en voeg de melk toe
- Roer met een garde tot een glad sausje
- Snijd de champignons in kwarten en het eekhoorntjesbrood in stukjes en voeg toe aan de kip
- Bak voor ongeveer 4 minuten
- Voeg alle kruiden toe en bak nog 2 minuten mee
- Voeg het sausje toe aan het kipmengsel en roer goed door
- Voeg nu ook de kookroom en het bouillonblokje toe
- Zet twee pannen water op voor de broccoli en de pasta
- Kook de broccoli in 8 minuten beetgaar, kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Serveer de broccoli, pasta en saus apart
(Visited 201 times, 1 visits today)