Alle kruiden kocht ik bij Van Beekum Specerijen.
Servings: 4 personen
Ingrediënten
- 500 gram kippendijen
 - pasta naar keuze
 - 600 gram broccoli
 - 250 gram champignons
 - 100 gram eekhoorntjesbrood
 - 50 gram roomboter
 - 50 gram bloem
 - 500 ml melk
 - 1 groentebouillonblokje
 - 200 ml kookroom
 - 1 el paprikapoeder
 - 2 tl uienpoeder
 - 1 tl knoflookpoeder
 - 1 tl gedroogde basilicum
 - 2 tl gedroogde peterselie
 - 2 tl gedroogde tijm
 - snufje zout
 - peper hoeveelheid naar keuze
 - olie
 - water om de broccoli en pasta in te koken
 
Instructies
- Snijd de kippendijen in blokjes en kruid met zout en peper
 - Verhit wat olie in de pan en bak de kippendijen bruin
 - Smelt in een pannetje de roomboter en voeg de bloem toe
 - Roer ongeveer 2 minuten om de bloem te garen en voeg de melk toe
 - Roer met een garde tot een glad sausje
 - Snijd de champignons in kwarten en het eekhoorntjesbrood in stukjes en voeg toe aan de kip
 - Bak voor ongeveer 4 minuten
 - Voeg alle kruiden toe en bak nog 2 minuten mee
 - Voeg het sausje toe aan het kipmengsel en roer goed door
 - Voeg nu ook de kookroom en het bouillonblokje toe
 - Zet twee pannen water op voor de broccoli en de pasta
 - Kook de broccoli in 8 minuten beetgaar, kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
 - Serveer de broccoli, pasta en saus apart
 
 Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

(Visited 357 times, 1 visits today)
                                        
                                        
	                                                            
                                        
                
            

