Pizza, pasta, lasagne
Met deze tomatensaus kan je heel veel kanten op. Smeer hem op je pizza, voeg extra groente en eventueel gehakt toe en gebruik het over je pasta of lasagne.
Sinds wij zijn overgestapt op eten zonder pakjes en zakjes is er echt een wereld voor mij opengegaan. Nooit geweten dat het vaak zo simpel is om je eigen saus te maken, je eigen pindakaas, je eigen pasta, patat enz. Soms kost het je even wat tijd en soms is het bijna sneller klaar dan wanneer je een pot opendraait. Weten wat je eet is voor ons erg belangrijk, weten dat je geen rommel binnen krijgt, geen extra suikers of zout. Het liefst zou ik jullie allemaal zonder pakjes en zakjes willen laten koken, maar dat gaat helaas niet. Wel ben ik van plan om in de toekomst kookworkshops te geven, zodat je zelf kan ervaren hoe simpel en lekker het is om te koken met verse producten.
Maar goed we dwalen af, tomatensaus dus. Het recept wat ik hier zal delen is een basisrecept, doe erin wat je lekker vindt. Extra knoflookje of extra paprika ga je gang. Wil je andere kruiden gebruiken.. doe lekker. Recepten zijn (voor mij) een leidraad, meestal maak ik het één keer zoals het in het recept staat en daarna ga ik volledig los en laat ik mijn fantasie de vrije loop. Ik merk dat ik steeds meer doorkrijg welke smaken goed bij elkaar passen (en welke absoluut niet), tot nu toe is er nog nooit iets in de prullenbak beland wat echt niet lekker was.
Pauline heeft heerlijk recept voor een simpele pastasaus
Weck of vries het in
Je kan deze tomatensaus ook goed wecken of invriezen, zo heb je altijd een voorraad zelfgemaakte pastasaus in huis en hoef je niet naar een pakjes of zakje te grijpen.
Ingrediënten:
- 1 kg goed rijpe tomaten
- 2 paprika’s
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- Provençaalse kruiden (gebruik zoveel als je lekker vindt)
- 3 eetlepels olijfolie
How to make:
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Snijd de tomaten in kwarten en leg ze in een ovenschaal
- Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken, leg ook in de ovenschaal
- Snijd de ui doormidden, verwijder het velletje en snijd in grove stukken, leg ook dit in de ovenschaal
- Plet de teentjes knoflook, verwijder het velletje en snijd in grove stukken, leg tussen de andere groente
- Strooi de kruiden er overheen en besprenkel met de olijfolie
- Zet de ovenschaal in de oven voor 30 minuten
- Haal de ovenschaal uit de oven en pureer de groente met de staafmixer
- Klaar is je tomatensaus
- Wanneer je het wilt invriezen laat het dan helemaal afkoelen en doe het vervolgens in bakjes in de vriezer
Als je deze pastasaus ook gaat maken laat mij dan vooral weten hoe je het vond.
Ben je op zoek naar nog meer vega kidsproof recepten? Check dan deze site.
Dat klinkt goed! Handig ook om te weten dat je hem in kan vriezen!
Dat is echt ideaal, als je voldoende maakt heb je altijd een voorraadje bij de hand.
Wat handig dat je dit deelt. Ik maak zoiets eigenlijk nooit echt zelf.
[…] binnen krijgen. Verstopt onder een lekkere dikke laag kaas en mocht dat ook niet lukken gewoon je tomatensaus aanvullen met extra groente, even de staafmixer er doorheen gehakt erbij en geen hond…eh kind […]
Je ontvelt de tomaten dus niet? Wordt het niet soepachtig?
Nee je voegt geen water toe dus het is een mooie dikke saus. Mocht je het te dun vinden kan je het altijd wat inkoken.
Het is zo simpel en zo puur, zonder dat je te veel suikers, zout of andere troep binnen krijgt.
Ik maak hem ook meestal zo, de tomaten en zeker de knoflook wordt lekker zoet in de oven. Prima saus!
Ja echt super lekker, juist door het even te roosteren.
Wat is het verschil dat je het allemaal in de oven zet met als je het allemaal in een pak doet?
Door het in de oven te doen krijgt het een zoetige smaak. Je gebruikt geen toegevoegde suikers en zout, deze zitten er wel heel veel in kant en klare pakken.
[…] ligt er een beetje aan wat voor soort pasta je gaat maken, maar gebruik je een basis tomatensaus dan kan je eigenlijk iedere worst wel gebruiken. Ik koop heel vaak in plaats van gehakt goed […]