Pasta met tomatensaus en worst

Pasta met tomatensaus en worst

Mijn pasta’s met tomatensaus variëren keer op keer, er is er geen eentje die exact lijkt op de variant die ik daarvoor maakte. Ik varieer met kruiden, maar ook met vlees, zo gebruik ik graag het vlees van allerlei worsten (je hebt dan eigenlijk een gekruid gehakt) door het velletje eraf te snijden en het vlees te bakken als gehakt. Maar ook maak ik graag pasta’s met stukjes salami, chorizo of een andere worst.

Hoe kies je de juiste worst?

Het ligt er een beetje aan wat voor soort pasta je gaat maken, maar gebruik je een basis tomatensaus dan kan je eigenlijk iedere worst wel gebruiken. Ik koop heel vaak in plaats van gehakt goed gekruide worsten bij de boer (de zogenaamde boerenworsten), als je deze gebruikt dan heb je al een goed gekruid gehakt die je hooguit met een beetje zout nog op smaak hoeft te brengen, voor de rest zit alle smaak al in de worsten. Wij maken ook zelf graag onze worsten en variëren dan met allerlei kruiden en specerijen. Ook variëren we graag met het vlees, we hebben al kipworsten gemaakt, worsten van half rundvlees half varkensvlees, maar ook met puur rundvlees en puur varkensvlees. Tot nu toe zat er geen enkele worst bij waarvan wij dachten hmmm de volgende keer maar niet meer doen.

Zelf worst maken

Wil je ook zelf worst maken? Super leuk! Het is een karweitje waar je niet zo 1,2, 3 mee klaar bent, maar de herfst en dus de regenachtige dagen komen er weer aan, dan is het een mooie tijd om een hele zondag in de keuken te staan om worsten te draaien.
Het is niet moeilijk, maar je moet er wel de goede spullen voor hebben. Ik gebruik de gehaktmolen van mijn Kitchenaid, maar je kan ook losstaande vleesmolens kopen.
Dan heb je natuurlijk goed vlees nodig. Ik koop dit altijd bij de boer, hij adviseert mij ook altijd welk vlees ik voor welke worst het beste kan gebruiken. Maar probeer in ieder geval altijd minimaal 30% vetvlees te hebben en 70% mager vlees. Deze combinatie zorgt voor de perfecte verhouding van je worsten.

En dan de kruiden. Die maak ik niet zelf, maar daar surf ik altijd heel graag voor naar Van Beekum Specerijen. Je koopt hen namelijk complete sets voor het maken van allerlei worsten. Of je nou verse worsten wil, grillworst, rookworst enz, zij hebben er de juiste sets voor.
Wat zit er in zo’n set? In een set zit altijd varkensdarmen en kruiden. En wat er verder nog in zit is afhankelijk van het soort worst wat je wilt maken. Maar je hoeft hierdoor niet moeilijk te zoeken naar varkensdarmen en de juiste kruiden, je haalt gewoon alles in 1 winkel.

Pasta met tomatensaus en worst

Maar weer terug naar de pasta. Want hoe maak je deze eigenlijk en welke worst gebruik je?

Pasta met tomatensaus en worst

Voorbereidingstijd5 minuten
Active Time25 minuten
Totale tijd30 minuten
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 worstjes van varkensvlees kies welke jij lekker vindt, ik kocht worst in Duitsland ben alleen de naam vergeten.

    Snijd de worst in grove stukken

  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 300 gram pasta ik nam penne, maar fusilli is ook erg lekker.
  • geraspte parmazaanse kaas

Instructies

  • Vul een pan met ruim water om de pasta in te koken en deze op het vuur.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak worstjes op vrij hoog vuur tot ze rondom goudbruin zijn.
  • Zet nu het vuur lager en voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht zijn geworden.
  • Roer de chilipoeder en de tomaten door de worstjes, breng de saus aan de kook, draai dan het vuur laag en laat hem ongeveer 10 minuten zachtjes koken terwijl je de pasta kookt.
  • Doe de pasta in de pan met kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de pasta af en voeg het toe aan de saus, roer goed door zodat alle pasta bedekt is met een laagje saus.
  • Schep op een bord en bestrooi met de geraspte parmazaanse kaas.

 

In deze blog staan affiliate links. Door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s. 

(Visited 541 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept