Pindakip is zo’n heerlijk gerecht, het staat hier met grote regelmaat op tafel. Ik was op zoek naar nieuwe smaken in de pindakip en ik dank dat dit heel goed gelukt is in deze vernieuwde pindakip 2.0.
Kruiden voor deze pindakip
Voor deze pindakip heb je een aantal kruiden nodig. Als ik je een tip mag geven, koop deze kruiden niet in de supermarkt. Kruiden uit de supermarkt smaken vaak flets en je hebt er veel van nodig om het gerecht een beetje op smaak te krijgen.
Mijn kruiden en specerijen koop ik altijd bij Van Beekum specerijen. Hier vind je een eindeloze keuze aan verschillende kruiden, specerijen, rubs, marinades, gedroogde groentemixen etc. Alles vol van smaak en zonder gekke toevoegingen en rotzooi.
Tot 2 jaar terug had ik nog nooit van Van Beekum specerijen gehoord, maar toen ik door hen werd benaderd voor een samenwerking waarbij een pakketje kruiden opgestuurd kreeg, ben ik verslingerd geraakt aan hun producten.
Sinds die tijd koop ik altijd mijn kruiden en specerijen bij hen. Meestal koop ik grootverpakkingen omdat de kruiden er bij ons doorheen vliegen en kruiden bederven niet zo heel snel.
Wil je meer weten over Van Beekum Specerijen? Kijk dan even op hun website.
Lees/kooptip: Slowcooker e-book boordevol heerlijke recepten
Wat is er anders aan deze pindakip?
In deze pindakip gaan wat meer kruiden waaronder Cayenne peper, dit maakt dat de smaak anders en een stuk pittiger is.
Voor deze pindakip gebruik ik trouwens de pindakaas van de pindakaaswinkel, in dit geval gebruikte ik de chilipeper citroengras pindakaas.
Doordat ik bovengenoemde pindakaas heb gebruikt heb ik de Cayenne peper en de rode peper wat verminderd, anders zou het echt heel erg pittig worden haha. Ik gebruikte een 1 chilipeper en een mespuntje Cayenne peper. Gebruik je naturel pindakaas dan kan je wel 2 rode pepertjes en 1/2 tot 1 theelepeltje cayenne peper gebruiken. Vind je 2 rode pepertjes te veel gebruik zoveel als je lekker vindt.
Pittige pindakip
Equipment
- Slowcooker
Materials
- 500 ml kippenbouillon
- 340 gram pindakaas
- 2 uien gesnipperd
- 3 cm verse gember geschild en heel fijn gesneden
- ½ - 1 theelepel cayenne peper
- 3 theelepels gedroogde koriander
- 3 theelepels gemalen komijn
- 1 -2 rode pepertjes heel fijn gesneden
- 2 laurierblaadjes
- 400 gram gepelde tomaten
- 1600 gram kippendijen
- 3 zoete aardappels geschild en in blokjes gesneden
- 2 paprika's in stukjes gesneden
- rijst om erbij te serveren
Instructies
- Doe de nog warme bouillon en de pindakaas bij elkaar en roer tot je een gladde pindasaus krijgt.
- Doe dit in de slowcooker en voeg alle andere ingrediënten (behalve de rijst) ook toe.
- Roer goed door elkaar en laat voor 4-6 uur opstaan. Roer af en toe eens tussendoor. Je wilt niet dat je kip uit elkaar valt, dus kijk goed wanneer je kip gaar is dan is je gerecht ook klaar. Bij kippendijen is dit tussen de 4 en 6 uur bij kipfilet is dit tussen de 2 en 4 uur.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer dit er apart bij.
In dit artikel staan affiliate links. Door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik kleine vergoeding, het kost jou niks extra’s.