Champignonnensoep

Champignonnensoep

Champignonnensoep is zo ontzettend lekker en toch eten we het te weinig. Telkens als ik weer een pan heerlijke champignonnensoep maak denk ik, waarom eten we dit niet vaker. Het recept is heel simpel, je hebt niet heel veel boodschappen nodig, dus waarom eten we het niet vaker? Ik kan er geen antwoord op geven, maar we gaan het gewoon wat vaker eten.

Champignonnensoep uit een pakje

Mijn moeder hield ontzettend veel van koken en zaterdag was bij ons thuis standaard soep met brood dag.  Heel veel soepen maakte zij vers in de (in mijn kinderogen) meest grote soeppan die ik ooit heb gezien. Op zondag kwam dan ook altijd mijn broer en zus met aanhang en kinderen soep eten en aten we op zondag voor het avondeten nog altijd een kopje soep en zo ging de pan op zondagavond weer schoon te kast in. Ze maakte veel soepen dus vers, alleen champignonnensoep die maakte zij doormiddel van een pakje en het toevoegen van verse champignons, vraag mij niet waarom.

Toen ik het huis uit ging en langzaam maar zeker steeds meer nieuwe gerechten ging proberen, bleef ik ook champignonnensoep uit een pakje maken. Tot ik op een dag dacht…wat ben ik aan het doen? Dus ging ik op zoek naar een lekker recept voor champignonnensoep en vond dit. Ook mijn moeder blij en dus kreeg ik voor mijn verjaardag ook zo’n grote soeppan zodat ik champignonnensoep voor de hele familie kon maken haha. Inmiddels heb ik mijn eigen recept en wordt ook dit recept erg gewaardeerd door mijn man, familie en vrienden.

Deze pan was ook ideaal om erwtensoep in te maken en toen mijn moeder niet meer kon koken nam ik haar taak over en kookte ik een grote pan erwtensoep die we op de verjaardag van mijn moeder met de hele familie leegaten. Ook nu mijn moeder al een tijdje overleden is schuift de familie nog graag aan om mijn moeders verjaardag te vieren en erwtensoep te eten. Ik hoop dat we deze traditie nog heel lang kunnen voortzetten.

Champignonnensoep

Zelf champignonnensoep maken

Verse champignonnensoep maken is echt zo simpen als 1 + 1 bij elkaar optellen. Dus maak jij ook altijd soep doormiddel van pakjes? Probeer het eens zonder en maak deze heerlijke soep.

Champignonnensoep

Voorbereidingstijd10 minuten
Active Time25 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, voorgerecht
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

 • 90 gram boter
 • 2 uien gesnipperd
 • 1 knoflookteentje uitgeperst
 • 500 gram kastanjechampignons in plakjes gesneden
 • 2 eetlepels bloem
 • 1 liter warme kippenbouillon
 • 1 laurierblaadje
 • 4 eetlepels kookroom

Instructies

 • Smelt de boter in een soeppan en voeg de uien en knoflook toe. Bak op zachtjes voor 8-10 minuten.
 • Voeg de champignons toe en bak nog 3 minuten op hoog vuur
 • Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg de bouillon toe roer goed door met een garde tot je geen klontjes meer hebt. Voeg het laurierblaadje toe en laat zachtjes voor 15 minuutjes koken.
 • Haal het laurierblaadje eruit en pureer de soep met een staafmixer. Als je het lekker vindt kan je ook wat champignons eruit halen en die later toevoegen aan je gepureerde soep.
 • Voeg de kookroom toe aan de soep en roer nog even door.
(Visited 413 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept