Slowcooker recepten: Pindakip

Hou je van kipsate dan hou je ook zeker van pindakip uit de slowcooker. Het recept haalde ik hier vandaan, maar inmiddels heb ik het wel aangepast naar mijn eigen idee en smaak.
Dit gerecht eten wij altijd met rijst en daarbij sperzieboontjes of sla, maar ook bij een patatje is het erg lekker.
Door de pindakip in de slowcooker te bereiden, krijg je super mals vlees.

Planning en kruiden voor slowcooker recepten

Dit recept stond al een tijdje in mijn concepten om geplaatst te worden. Maar elke keer kwam er wel iets tussendoor waardoor andere artikelen voorrang kregen op dit recept.
Jammer eigenlijk, want deze pindakip is echt de beste uitvinding van deze eeuw.

Alle kruiden kocht ik bij Van Beekum Specerijen. De pindakaas kocht ik bij DePindakaaswinkel.nl.

Van Beekum Specerijen heeft een grote voorraad aan allerlei kruiden en specerijen, neem eens een kijkje op de website en laat je verrassen door de hoeveelheid kruiden en specerijen. Bij mij gaan een aantal kruiden er heel snel doorheen, daar bestel ik dus altijd een grote bus van, sommige kruiden gaan wat minder snel, daar bestel ik dan een kleiner zakje van. Kruiden blijven heel erg lang goed, dus denk niet wat zonde ik gebruik deze kruiden maar voor 1 recept en daarna gebruik ik het niet meer. Doe de kruiden in een afsloten bakje en je kunt het echt jaren bewaren. Maar wedden dat je dit recept veel vaker gaat maken, dus dan heb je de kruiden weer opnieuw nodig.

Heb jij al eens pindakip gegeten?

Ben je op zoek naar nog meer lekkere recepten met pindakaas? Probeer dan eens deze Indische gehaktballetjes.
Ben je benieuwd welke smaken pindakaas er nog meer zijn? Check dan deze blog.
En wil je nog meer slowcooker recepten lezen? Dan kan hier.Ā 

Pindakip uit de slowcooker

Pindakip

Voorbereidingstijd15 minuten
Active Time4 uur
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Kip, Pindakaas, Slowcooker
Opbrengst: 4 personen

Materials

  • 1 kilo kippendijen
  • 3 uien
  • 6 eetlepels pindakaas met nootjes
  • 6 eetlepels zoete chilisaus
  • 200 ml kokosmelk ongezoet is het lekkerste
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 3 tenen knoflook
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 3 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels gemalen laos
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel sambal neem gerust meer als je van pittig houdt

Instructies

  • Snijd de uien in ringen en pers de knoflook uit, leg dit onderin de slowcooker
  • Voeg alle overige ingrediĆ«nten toe en roer even goed door. Je hoeft de kip dus niet te snijden
  • Zeg de slowcooker op low en laat 4 uurtjes pruttelen
  • Trek het laatste half uur de kip met 2 vorken uit elkaar en laat nog even een half uurtje staan

(Visited 1.269 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




1 comment