Zijn jullie ook zo gek op knoflook-rozemarijn aardappeltjes? Wij eten ze heel erg graag bij een salade of bij andere groente waar we niet perse jus bij nodig hebben.
Uit de oven of slowcooker
Ik maakte de aardappeltjes altijd klaar in de oven. Tot een op een dag wat minder tijd had en dacht waarom niet in de slowcooker? Dit pakte zo goed uit dat ik deze aardappeltjes tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar in de slowcooker maak. Je krijgt de aardappeltjes niet zo lekker krokant als uit de oven, maar ik heb wel het idee dat je de kruiden en knoflook veel beter proeft omdat het langer de tijd heeft om in der aardappels te trekken. Het is zeker het proberen waard.
Mis je het krokante korstje nadat de aardappeltjes uit de slowcooker komen? Je kan altijd nog even je grill van de oven voorverwarmen en de aardappeltjes daar onder grillen zodat ze een krokant korstje krijgen. Maar wij vonden het niet storend dat ze dit niet hadden.
Waar eet je deze aardappeltjes bij?
Regelmatig krijg ik de vraag maar wat eet je er dan bij? Ik zal proberen om bij de gerechten waar dit van toepassing is een lijstje te maken wat je er allemaal bij kunt eten. Maar er is vast ook niks mis met jullie eigen fantasie ;-).
Waar kan je deze knoflook-rozemarijn aardappeltjes bij eten:
- Salade
- Boontjes
- Bloemkool
- Broccoli
- Worteltjes
- En alle andere groente die je lekker vindt
Jeetje dit is toch lastiger dan ik dacht. Maar eigenlijk alles waar je gebakken aardappeltjes bij zou eten kan je ook deze aardappeltjes eten. Wij eten deze knoflook-rozemarijn aardappeltjes het liefst bij een lekkere salade en een lekker stukje vlees. Waar zouden jullie deze aardappeltjes bij eten?
Hoe maak je deze knoflook-rozemarijn aardappeltjes?
Het maken van deze aardappeltjes is heel simpel, en je kan het gerust maken als je weg gaat. Ideaal als je ‘s avonds knoflook-rozemarijn aardappeltjes wilt eten maar je eigenlijk te laat thuis bent om dit in de oven klaar te maken.
Knoflook-rozemarijn aardappeltjes
Equipment
- Slowcooker
Materials
- 500 gram kleine aardappelen (groter dan krieltjes) vastkokend
- 2 knoflooktenen gepeld en beetje geplet
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper
- Verze rozamarijn zoveel als je lekker vindt, naaldjes van takjes gerist en fijn gehakt
Instructies
- Was de aardappelen grondig, prik ze een paar keer in, halveer grote als dat nodig is. Doe ze druipnat in de slowcooker.
- Voeg olijfolie, licht geplette teentjes knoflook, zout, peper en rozemarijn toe en meng alles goed door elkaar.
- Doe het deksel erop en zet op low gedurende drie uur. (Prik met een mes in de aardappelen en controleer hoe gaar ze zijn, kook langer indien nodig).
- Lekker hierbij is zure room, maar dit is optioneel
Deze blog bevat affiliate links. Door op via een van deze links een aankoop te doen ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s.