champignon risotto

Champignon risotto uit de slowcooker

Als ik een favoriete pasta mag kiezen dan is het wel risotto. Deze champignon risotto uit de slowcooker maak ik (bijna) standaard op de eerste volle dag van de vakantie. ‘s Morgens doen we boodschappen op een markt in de buurt, halen lekker brood en lekkere wijn dan gaan we terug naar de camping of ons huisje en koken samen deze risotto. Wanneer de risotto in de slowcooker zit gaan wij lekker richting zwembad of strand. Wij zijn absoluut geen zwembad- of strandliggers, maar na een volle dag reizen en weinig slaap is zo’n relaxt dagje altijd wel welkom, de vakantie is tenslotte nog lang genoeg om wat van de omgeving te zien.

Leestip: Saffraan risotto uit de slowcooker

(champignon)Risotto klaarmaken is dat moeilijk?

Tja ik denk dat dit een beetje van je eigen niveau afhangt. Risotto is niet het makkelijkste gerecht om te maken, maar het is zeker niet onmogelijk om dit als beginner of niet zo’n goede kok te maken.
Wil je graag risotto maken maar mislukt dit steeds? Probeer het dan eens in de slowcooker te maken, hierin kan je risotto (bijna) niet aanbranden en hoef je er ook niet continue bij te zijn om er bouillon bij te schenken. Gewoon alles in de slowcooker, even doorroeren en laat maar rustig pruttelen. Kan je het niet laten dan kan je het af en toe even doorroeren, maar in principe hoef je dit pas weer op het eind te doen.  Deze champignon risotto kan in de slowcooker echt niet mislukken, dus geef het zeker een kans.

Hoe maak je deze champignon risotto?

champignon risotto

Ik maak deze risotto ook regelmatig thuis, de champignons die wij rechtstreeks bij de kweker halen zijn altijd erg lekker. 1x heb ik de risotto gemaakt met champignons uit de supermarkt, omdat ze bij de teler op dat moment uitverkocht waren, dat was ook gelijk weer een eye opener waarom wij geen boodschappen doen in de supermarkt. Het smaakte echt lang niet zo lekker. Dus een tip kijk in je omgeving of je een kweker of een boer heeft die champignons verkoopt, dit zal zoveel meer smaak geven aan je champignon risotto.

Champignon risotto uit de slowcooker

Voorbereidingstijd30 minuten
Active Time5 uur
Totale tijd5 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: risotto, Slowcooker, Slowcooking
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Equipment

  • Slowcooker

Materials

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 theelepel olijfolie
  • 250 gram kastanje champignons
  • 600 ml groentebouillon ik maakte een liter meer het geval de risotto te droog werd
  • 50 gram parmazaanse kaas geraspt + extra om te garneren
  • 300 gram risotto rijst

Instructies

  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui voor 2 minuten zachtjes aan
  • Voeg de champignons toe bak voor nog eens 2 minuten
  • Voeg de risotto rijst toe en bak deze even mee tot de rijst wat glazig wordt
  • Doe alles in de slowcooker en voeg de bouillon in 1x toe
  • Voeg de parmazaanse kaas toe en roer even goed door
  • Laat nu 5-6 uur op low staan tot de rijst nog enigszins papperig is maar wel gaar.
  • Het kan zijn dat je wat meer bouillon nodig hebt, daarom maak ik altijd nog wat bouillon extra om toe te voegen wanneer dit nodig is.
  • Proef na 5 uur of je risotto gaar is. Je risotto is gaar wanneer het van buiten zacht is en van binnen nog een lichte bite heeft.
  • Schep de risotto op en bestrooi met nog wat parmazaanse kaas.

 

 

Dit artikel bevat affiliate links, door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s.

(Visited 9.073 times, 3 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories