Chocolate chip cookies

Zo dat heeft even geduurd maar ik ben er weer met een nieuwe blog met een heerlijk recept.
De laatste weken waren nogal hectisch te noemen. Ik kan nog niet alles verklappen, maar laten we het houden op studie, werk, samenwerkingen en een nieuwe grote uitdaging die op mijn pad is gekomen en waar ik best een beetje zenuwachtig voor ben.

Maar goed in deze tijden moeten we natuurlijk wel goed blijven eten en af en toe mag daar ook best iets ongezonds bij zitten. Deze chocolate chip cookies zijn naast heel erg lekker, ook heel erg verslavend maar ook niet zo heel erg gezond. Ik maakte deze koekjes voor mijn collega’s en kreeg toen al veel vragen naar het recept, ook onze buurvrouwen zijn erg nieuwsgierig en nu de collega’s van mijn man de koekjes hebben geproefd willen ook zij het recept. Dus het werd tijd om het recept maar eens te delen.

chocolate chip cookies

Voorbereidingstijd10 min
Active Time25 min
Gang: Koekjes
Keuken: Amerikaans
Auteur: Marjolijn

Materials

  • 110 gram kristalsuiker
  • 100 gram lichtbruine basterdsuker
  • 140 gram roomboter
  • 1 theelepel vanille extract
  • ¼ theelepel zout
  • ¾ theelepel baking soda
  • 1 ei middelgroot
  • 210 gram bloem
  • 250 gram chocolade callets puur Ik haal deze bij de molen. Mocht je het niet kunnen vinden kan je ook een reep van 250 gram pure chocolade in kleine stukjes hakken.

Instructies

  • Verwarm de oven op 175 graden
  • Doe boter, al het suiker, vanille extract en zout in een kom en mix dit tot het zalvig is.
  • Voeg het ei toe en mix tot het ei volledig is opgenomen door de boter en suiker
  • Voeg bloem en baking soda toe en mix dit tot je een plakkerig koekdeeg hebt
  • Voeg de chocolade toe en mix tot alle chocolade is verdeeld door het koekdeeg
  • Bekleed 2 bakroosters of als je dat niet hebt een rooster en bakblik met bakpapier. Heb je maar 1 rooster dan moet je in twee delen bakken.
  • Pak een eetlepel en schep wat koekdeeg uit de kom, maak hier een bolletje van en druk dit een beetje plat. Leg dit op het bakpapier
  • Doe dit net zolang tot het koekdeeg op is. Zorg er voor dat de bolletjes niet te dicht tegen elkaar aanliggen want ze lopen tijdens het bakken nog flink uit.
  • Bak de koekjes 15 minuten en laat ze daarna op een koele plek (ik zet ze meestal buiten neer onder een afdak) afkoelen.
Please follow and like us:

About the author

Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View all posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept