Frambozen havermoutrepen

Heb je wel eens op de verpakking gekeken van een willekeurig pak tussendoortjes? Dan heb je vast ook gezien dat deze pakken bomvol suiker en allerlei vage E-nummers zitten. Wist je dat het heel erg makkelijk is om je eigen tussendoortjes te maken? En dat je dit niet eens heel veel tijd kost? Zoals deze frambozen havermoutrepen.

Green Sweet assortiment

In deze variant gaat ook wel wat suiker en honing, maar dit is echt niks vergeleken bij de hoeveelheid suiker die je in repen in de supermarkt vindt. Met dit recept maak je ongeveer 12 repen, wat dus neerkomt op ongeveer 12 gram suiker per reep. Kijk ik naar een havermoutreep van een bekend merk dan zie ik dat daar 58! gram suiker in zit.

Frambozen havermoutrepen met minder suiker

Wil je echt geen suiker in je havermoutreep? Dan kan je de suiker ook vervangen voor een suikervervanger, bijvoorbeeld deze van Green Sweet.

Waarom Green Sweet? Normaal bij een suikervervanger proef je dat je een suikervervanger hebt gebruikt. Het mond gevoel is totaal anders dan wanneer je gewone suiker gebruikt. Niet met de suikervervangers van Green Sweet. Bij deze suikervervangers blijft je gerecht gewoon smaken als wanneer je gewone suiker zou gebruiken. Ook de honing in dit recept kan je vervangen voor een suikervrije variant.

De suikervervangers van Green Sweet zijn online te bestellen of te verkrijgen bij Holland and Barrett.

Leestip: Chocolate chip cookies

Hoe maak je deze frambozen havermoutrepen?

Frambozen havermoutrepen

Wil je het liefst nu nog aan de slag om deze havermoutrepen te maken? Waarschijnlijk zal je al veel ingrediënten in huis hebben. Dus je technisch gezien zou je vanavond bij de koffie al kunnen genieten van een heerlijke frambozen havermoutreep. Deze repen zijn ook erg leuk om te maken met je kinderen.

Frambozen havermoutrepen

Voorbereidingstijd10 minuten
Active Time25 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: Tussendoortje
Opbrengst: 12 repen
Auteur: Puur Koken

Equipment

  • bakblik 20 x 20 cm

Materials

  • 150 gram boter
  • 150 gram licht bruine basterdsuiker of de bruine suiker van Sweet Green
  • 4 eetlepels honing of syrup gold van Sweet Green
  • 300 gram havermout
  • 100 gram frambozen uit de diepvries

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Leg een bakpapiertje in een bakblik van 20 x 20 cm.
  • Smelt de boter met de honing en de suiker en een snufje zout in een pannetje.
  • Wanneer het gesmolten goed gemengd is voeg je de havermout toe en roer dit goed door.
  • Giet dit havermoutmengsel in het bakblik en verspreid het goed en druk goed aan.
  • Verdeel de frambozen over het havermoutmengsel en druk ze licht aan.
  • Bak voor 25-30 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen, snijd er daarna 12 repen van.

In dit artikel staan affiliate links, door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s. 

(Visited 388 times, 2 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept