Aardbeien limonade

Aardbeien limonade

Wat doe je als je een overschot aan aardbeien (nu al) hebt, je al flink wat hebt weggegeven, de aardbeientaart je neus uitkomt en je voldoende aardbeien hebt voor je ontbijt? Dan maak je daar aardbeien limonade van.

Green Sweet assortiment

Deze limonade lijkt wel een beetje op een aardbeien smoothie, maar dan wat dunner. Hij is vrij zoet, maar dat vind ik niet zo erg. Vind je het te zoet dan zou je wat minder suiker kunnen gebruiken of wat meer water. Of maak hem op de manier zoals in het recept en leng het net als ranja aan in je glas met water.

Zoet, zoeter, zoetst

Aardbeien

Ben je net als mij een zoetekauw dan ga je deze limonade echt heel lekker vinden. Maar mag je geen suiker of let je op je suikergebruik dan kan je de suiker weglaten en vervangen door de suikervervanger van Green Sweet. Deze suikervervanger smaakt net al gewone suiker, alleen dan zonder de narigheid die gewone suiker met zich meebrengt.

Ik was nooit zo van de suikervervangers, je krijgt er altijd zo’n typisch smaakje van aan je drinken (al drink ik nu al heel lang geen suiker meer in mijn thee en koffie) en ook aan je taarten of ander voedsel waar je suikervervangers voor gebruikt. Maar ik was echt oprecht aangenaam verrast door de smaak van Green Sweet suikervervangers. Het smaakte niet langer alsof je een suikervervanger had gebruikt, maar het smaakte alsof je gewone suiker had gebruikt. Geen typisch smaakje meer of een raar mondgevoel door de zoetstoffen.

Aardbeien zijn van nature al lekkere zoete suikerbommetjes, dus wil je een wat gezonder drankje zonder de geraffineerde suikers? Loop dan eens binnen bij Holland and Barrett of koop Green Sweet online.

Aardbeien limonade hoe maak je dat?

Het maken van zelfgemaakte limonade is echt heel simpel. In de zomer vind ik het ook erg lekker om een waterkaraf te vullen met ijskoud water en daar citroen, komkommer, aardbeien, frambozen, munt etc. aan toe te voegen.

Aardbeien limonade

Voorbereidingstijd5 minuten
Gang: Drankjes
Opbrengst: 1.5 liter
Auteur: Puur Koken

Equipment

 • karaf
 • blender

Materials

 • 175 gram suiker of Green Sweet suikervervanger
 • 400 gram aardbeien kroontjes verwijderd en in kwarten gesneden
 • 200 ml vers geperst citroensap
 • ijsblokjes

Instructies

 • Doe 1 liter water en de suiker in een pan en zet deze op een middelhoog vuur. Blijf roeren tot al het suiker is opgelost.
 • Haal de pan van het vuur en laat volledig afkoelen
 • Doe de aardbeien in de blender en pureer deze tot een gladde puree
 • Wil je geen stukjes op pitjes zeef de puree dan door een fijne zeef
 • Doe de aardbeienpuree samen met het citroensap en het water met suiker in een karaf en roer het goed door tot het een egaal drankje is
 • Doe wat ijsblokjes in een glas en schenk de aardbeien limonade erbij
 • Happy summer!!!

Dit artikel bevat affilate links. Doen jullie een aankoop via een van deze links dan ontvang ik hier een kleine vergoeding voor. Het kost jullie niks extra’s.

(Visited 651 times, 2 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept