Het werd wel weer tijd voor een lekker gerecht uit de slowcooker. Ik merk dat ik de slowcooker in de zomermaanden toch minder snel pak dan in de herfst en de winter. Maar een lekkere curry zoals deze kip korma is natuurlijk ook gewoon erg lekker in de zomer.
Kruiden voor kip korma
Voor het maken van de kip korma heb je best wel veel kruiden nodig. Je hebt vast ook wel een pakje met kruidenmengsel of met een kruidenpasta waar alles in zit, maar wij gaan voor puur en dus kocht ik de webshop van Van Beekum Specerijen weer eens leeg.
Zoals jullie inmiddels wel weten (denk ik) ben ik echt gek op de kruiden van Van Beekum Specerijen. Mocht je dit nog niet weten dan leg ik graag uit waarom en hoop dat ook jij om bent en voortaan de niets zeggende, smakeloze, vol troep kruiden van de supermarkt links laat liggen.
Regelmatig krijg ik de opmerking, maar ik heb niet zoveel kruiden nodig en dus vind ik het zonde om zoveel kruiden aan te schaffen. Dan ga ik je nu heel eigenwijs tegenspreken. Mijn kruidenla ligt vol met kruiden en specerijen die ik misschien 1x per maand eens gebruik. Gedroogde kruiden blijven echt heel erg lang goed, de meeste kan je echt jaren bewaren. Gedroogde kruiden zullen niet bederven, wat er wel kan gebeuren is dat ze hun smaak wat verliezen als je ze lang laat liggen, maar dan gebruik je gewoon een beetje extra, ziek ga je er niet van worden.
Ook krijg ik regelmatig de opmerking, ja jij hebt lekker praten jij krijgt al deze kruiden gratis. HAHAHA, hier moet ik altijd smakelijk om lachen en denk dan was dat maar zo. Het enige wat ik met Van Beekum Specerijen heb is een affiliate samenwerking, dit houdt in dat ik in een artikel links aanbreng waarmee jullie met 1 klik op de site bij van Beekum uitkomen. Door op deze link te klikken en vervolgens iets te kopen (dus niet alleen door te klikken) krijg ik een kleine vergoeding. Maar wil ik zelf ook de kruiden van Van Beekum Specerijen hebben, dan moet ik deze toch echt zelf kopen.
Ben je niet overtuigd? Ik zou zeggen probeer eens een klein busje met kruiden, deze zijn echt niet duurder dan de kruiden en specerijen in de supermarkt. Probeer het uit, proef het verschil en ik weet zeker dat je daarna nooit meer kruiden uit de supermarkt wilt.
Hoe maken we kip korma
Kip korma
Equipment
- Slowcooker
- foodprocessor
Materials
- 2 knoflookteentjes
- 3 cm verse gember geschild
- 2 grote uien gesnipperd
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 6 kipfilets in grove stukken gesneden
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel gedroogde komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel gedroogde koriander
- ½ theelepel chilipoeder
- 2 theelepels suiker
- 200 ml kippenbouillon
- 100 ml slagroom
- 6 eetlepels geroosterde amandelen grof gehakt
Instructies
- Verwarm de slowcooker op low. Doe de knoflook, gember en uien in een kleine foodprocessor met een scheutje water en mix tot een pasta.
- Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en schroei de kip rondom dicht.
- Haal uit de pan en zet apart, voeg dan de uienpasta toe. Bak op middelhoog vuur gedurende 10 minuten tot ze licht goudbruin zijn.
- Roer de tomatenpuree, specerijen, 1 theelepel zout en de suiker erdoor, bak 1 minuut tot het lekker ruikt, doe dan de kip terug in de pan.
- Doe alles in de slowcooker en voeg de bouillon toe. Laat de slowcooker voor 4 tot 6 uur op low staan. De kip mag niet uit elkaar vallen, dus controleer dit regelmatig.
- Roer op het laatst de room en de amandelen erdoor en laat 10 minuten koken om te laten inkoken.
- Serveer met basmati rijst.
In dit artikel staan affiliate links. Door een aankoop te doen via een van de links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s.