Romige courgette lasagne

Romige courgette lasagne

Wil je een dagje geen vlees eten, dan is deze romige courgette lasagne een goed idee om op tafel te zetten. Het is vol smaak en simpel om te maken.
Deze lasagne is niet koolhydraatarm, want je gebruikt nog steeds gewoon lasagnevellen om de lasagne mee te stapelen.

Sale Solden juli 2023

Courgettes, overal courgettes

Ik kan geen courgette meer zien en het seizoen is nog niet eens op zijn hoogtepunt haha. De kelder staat al vol met potten courgette zoet-zuur. De vriezer ligt vol met zakken courgette voor de soep en zakken met pastagroente waar ook courgette in zit. De buurvrouw is er gelukkig nog steeds blij mee, dus sta ik bijna dagelijks met een tasje groente bij haar aan de deur (vandaag was het snijbiet en sla lol). Maar het is zonde om alles weg te geven dus maakte ik deze lekkere courgette lasagne en zo verwerkte ik weer een heleboel courgettes.

We hebben gedacht om wat planten eruit te halen, maar dat kan ik niet over mijn hart verkrijgen en vind ik eigenlijk erg zonde. Dus voorlopig voorzien wij ons hele dorp van courgette en zolang zij niet klagen laten we de planten lekker staan haha.
De komkommers lijken godzijdank even rust genomen te hebben, er zitten nog wel veel bloemen in maar even geen komkommers meer. Ik heb al tegen de buurvrouw gezegd dat ze gerust de tuin in kan lopen als wij op vakantie zijn om te plukken wat er te plukken valt, anders schiet het door en kunnen we het weggooien en dat is zonde. Dus ik hoop dat ze een beetje ruimte in haar vriezer heeft ;-).Sale Solden juli 2023

Blij met de moestuin

In mei had ik er nog een hard hoofd in dat het iets zou worden met de moestuin, het enige wat een beetje wilde groeien was het onkruid en verder gebeurde er niet zo veel.
Maar dat is achteraf gezien best logisch, we hebben gewoon een heel koud en nat voorjaar gehad waardoor er niet veel kon groeien. Om de meeste groente goed te laten groeien heb je overdag temperaturen van minimaal 20 graden nodig en ook ‘s nachts mag het liever niet meer onder de 10 graden komen. Het was pas juni toen we deze temperaturen haalde en vanaf dat moment zat er ook geen rem meer op de moestuin.

Rust in hoofd en lijf

Ik kom echt tot rust als ik in de moestuin loop en een beetje onkruid weg haal, hier en daar wat bladeren wegsnoei, en regelmatig wat groente eruit haal. Veel mensen verklaren mij voor gek, maar mijn man en ik kunnen hier echt van genieten.
We hebben ons moestuinplan voor volgend jaar al grotendeels klaar, de moestuin is dan (als het goed is) anderhalf keer groter dan nu en dus kunnen we wat meer variatie aanbrengen en ook tuinbonen en kapucijners planten. Ook zullen we de moestuin wat meer in vakken gaan verdelen door tegels aan te leggen, zo kunnen we wat makkelijker overal bij en ziet het er wat georganiseerder uit. Ook komt er nog een kas waar we tomaten en paprika’s in gaan zaaien. Alhoewel de paprika’s het ook fantastisch buiten doen op dit moment. We hebben gisteren even geteld en komen op dit moment op ruim 100 paprika’s die aan het groeien zijn en dan zitten er ook nog heel veel kleine knopjes in die ook nog zullen uitlopen.

De meeste paprika’s zal ik zelf gaan verwerken. Ik ga van heel veel gegrilde paprika’s maken en deze in potten met olie bewaren. Ook zullen er veel in de zakken met pastagroente verdwijnen, we zullen ook regelmatig papa’s soep eten, maar er zal ook heel veel weggegeven gaan worden. Stuur gerust een berichtje als je in de buurt van Dinxperlo bent, dan mag je gratis wat groente komen ophalen.

Fruitboomgaard

Ook onze fruitboomgaard gaat als een speer. Jammer genoeg dit jaar geen kersen en pruimen, de bomen zijn nog te jong om vrucht te dragen, hopelijk volgend jaar de eerste kersen en pruimen. Wel hebben we ontzettend veel appels, (stoof)peren en druiven. Dus dat wordt vanaf september heel veel appeltaart eten LOL.

Ook de appels ga ik wecken. Wecken? Ja ik ga er appeltaartvulling van maken en deze wecken, op deze manier heb ik altijd appeltaartvulling om snel een appeltaartje te maken.

De stoofperen ga ik ook wecken en wat we van de gewone peren niet opkrijgen ga ik wecken in port. Dit oproepje heb ik ook op Facebook geplaatst, maar zet het hier ook nog een keer neer. Op dit moment kan ik mijn hele salaris wel gebruiken om weckpotten te kopen. Mochten jullie groente en fruit en pot eten, zouden jullie deze potten voor mij willen bewaren? Liever niet de nieuwe potten van hak, door de vernieuwde deksel sluit de pot niet goed meer af en kan daardoor niet vacuüm trekken. Als je niet in de buurt woont mag je ze op sturen (mits goed verpakt) en ik betaal je de verzendkosten uiteraard terug. Afgelopen week kreeg ik gelukkig van onze lieve buurvrouw al heel veel potten, maar deze zijn ook al bijna allemaal al gevuld en de oogstperiode is nog niet eens op zijn hoogtepunt. Dus help mij de oogstperiode door :-).

Courgette lasagne

Oké terug naar de romige courgette lasagne, want daar komen jullie hier tenslotte voor.

Romige courgette lasagne

Voorbereidingstijd10 minuten
Active Time30 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Equipment

 • ovenschaal

Materials

 • 9 lasagnevellen
 • 1 eetlepel zonnebloemolie
 • 1 ui gesnipperd
 • 700 gram courgette dit zijn er ongeveer 6, in stukjes gesneden
 • 2 teentjes knoflook uitgeperst
 • 250 gram ricotta
 • 50 gram parmazaanse kaas
 • 500 gram passata

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Verwarm ondertussen de olie in een grote koekenpan en fruit de ui. Voeg na 3 minuten de courgette en knoflook toe en bak tot de courgette zacht is geworden. Roer 2/3 van zowel de ricotta als de parmazaanse erdoor en breng op smaak met zout en peper.
 • Doe een beetje tomatensaus op de bodem van een ovenschaal, leg daar bovenop het groentemengsel, druppel er wat ricotta over en leg er lasagnevellen op. Herhaal dit, de laatste laag is de rest van de tomatensaus en ricotta en bestrooi met de rest van de parmazaanse kaas.
 • Bak de lasagne voor 30 minuten

 

In dit artikel staan affiliate links. Door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s. 

(Visited 387 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept