Kippenvleugeltjes met honing en Sriracha

Kippenvleugeltje met honing en sriracha uit de slowcooker

Sriracha kende ik tot voor kort eigenlijk helemaal niet, maar nu eten wij het regelmatig. Daar kwam ook dit recept van kippenvleugeltjes met honing en sriracha uit voort.

Wat is Sriracha en wat kun je er mee?

Sriracha is een pittige saus uit de Thaise stad Si Racha. De saus bestaat uit chilipepers, azijn, knoflook, zout en suiker. Door deze combinatie krijgt de saus niet alleen een pittig maar ook een kruidig en tikje zoetig karakter, erg lekker. De saus is nog niet zo heel lang bij ons bekend. Het veroverde eerst Amerika, daarna China en zo kwam het langzaam ook onze kant op. Tegenwoordig gebruikt men overal sriracha saus bij, je kan het over de pizza doen, door je wolgerecht, over je tortilla of je wrap, door de chili con carne, op je pannenkoek, over je gebakken eitje enz enz. Het is ook erg lekker bij frietjes, hiervoor mengen wij wat sriracha met gewone mayonaise, echt super lekker. Deze pittige mayonaise is ook erg lekker bij de sushi of pokebowl.

Wat eet je bij deze kippenvleugeltjes met honing en sriracha?

Wij eten ze graag bij gebakken aardappeltjes en sla, maar ook gewoon op de borrelplank zijn ze heel erg lekker. Afgelopen zondag, terwijl mijn man met onze pup naar puppycursus was, ben ik de keuken in gedoken, niet alleen om een heerlijke hachee te maken maar ook om een borrelplank te maken. Wij lunchen op zondag altijd wat later omdat de puppycursus tot 12 uur duurt en het vaak rond ene is voor mijn man en James weer thuis zijn (we volgen een niet standaard puppycursus met onze James en moeten hiervoor een stukje rijden). Beide zijn vaak hongerig haha en dus zorg ik dat er bakje brokken klaar staat voor James en dat mijn man en ik kunnen aanvallen op een lekkere borrelplank met een lekker wijntje of biertje daarbij. Vaak verhuisd de borrelplank al snel naar onze eettafel waar we dan een leuk bordspel spelen. Of we schenken onze glazen nog eens vol met een heerlijke wijn en kijken naar een goede film, vooral nu de kerstfilms langzaam weer op Netflix en Videoland komen kan ik uren aan de buis geplakt zitten.

Hoe maak je kippenvleugeltjes met honing en Sriracha?

Kippenvleugeltjes met honing en sriracha

Voorbereidingstijd10 minuten
Active Time4 uur
Totale tijd4 uur 10 minuten
Auteur: Puur Koken

Equipment

  • Slowcooker

Materials

  • 900 gram kippenvleugeltjes ongemarineerd
  • 230 ml kippenbouillon
  • 170 gram honing
  • 120 gram sriracha
  • 125 ml rijstazijn
  • 115 ml sojasaus
  • 4 grote tenen knoflook uitgeperst
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel vers gemalen zwarte peper
  • 30 gram maizena

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar bouillon, honing, Sriracha, azijn, sojasaus, knoflook, gemberpoeder en zwarte peper. Proef en breng eventueel nog verder op smaak.
  • Giet de helft van de saus in de slowcooker. Leg de kip op de saus. Giet de rest van de saus over de kip.
  • Sluit het deksel en laat 3 uur op low staan
  • Haal na 3 uur de kip uit de slowcooker en zet deze even apart.
  • Meng de maizena door de saus en roer goed tot er een gebonden saus ontstaat
  • Doe de kip terug in de slowcooker en laat nog 1 uur op low staan.

 

(Visited 1.402 times, 1 visits today)
Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept