Koreaanse short ribs

Koreaanse short ribs uit de slowcooker

Bbq’en is de taak van mijn man, maar deze Koreaanse shorts ribs zijn ook heel erg lekker uit de slowcooker. Het vlees is super mals en valt zo van het bord af.

Koreaanse saus

Voor deze Koreaanse short ribs gebruik ik een Koreaanse saus genaamd Gochujang. Deze saus kan je bij de meeste Albert Heijns vinden, ook Jumbo heeft een soort gelijke saus alleen heet het daar Daesang pasta, qua smaak komt dit heel erg met elkaar overeen.

Mocht je in beide winkels de saus niet kunnen vinden dan kan je eventueel ook een pittige bbq saus gebruiken.

Short ribs wat is het?

Short ribs

Short ribs zijn eigenlijk de runderen variant van de spareribs (deze zijn altijd van het varken). Echter is het vlees van de short rib veel zachter en malser dan van de sparerib (mijn persoonlijke mening). Mijn man maakt echt de heerlijkste spareribs op de bbq, maar komt hij thuis met een zak short ribs dan word ik echt super blij.

Aangezien hij niet altijd zin heeft om de bbq aan te steken, dacht ik spareribs kunnen ook in de slowcooker , dus laat ik eens proberen of ik short ribs ook in de slowcooker kan doen, het resultaat….verrukkelijk!

Maar goed verder over de short ribs. Wereldwijd zijn er verschillende benamingen voor short ribs. Hierdoor kan je in het ene land een ander deel van de rib van de koe krijgen als in een ander land. Vraag dus gerust bij het bestellen van short ribs in een ander land van welk deel van de rib dit gesneden is.

De verwarring zit vaak in het gedeelte van de back ribs en de short ribs.
Bij de back ribs zit het vlees voornamelijk tussen de ribben, hierdoor zit er nagenoeg geen vlees op de ribben. Bij short ribs zit het vlees juist op de ribben.

De short ribs komen uit het lagerere gedeelte van de koe, de ribben tegen het klapstuk aan (de Nederlandse benaming voor short ribs is dan ook wel klapribben).

Tot zover wat informatie over de short ribs.

Hoe maak je koreaanse short ribs?

Alles kruiden en specerijen kocht ik bij Van Beekum Specerijen .

Koreaanse short ribs

Gang: Bijgerecht
Keuken: Koreaans
Yield: 4 personen

Materials

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 4 grote short ribs in totaal zo'n 2 kilo
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels Gochujan saus
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 stuks steranijs
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 75 ml rijstwijn
  • 2 uien in kwarten gesneden
  • 3 cm verse gember geschild en grof gehakt
  • 200 ml runderbouilion
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 lente-uitjes in smalle ringetjes gesneden

Instructies

  • Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak de short ribs even om en om voor ongeveer 8-10 tot ze bruin zijn. Leg ze in de slowcooker
  • Pers de knoflook uit en doe dit samen met de Gochujan saus, gember, uien, kaneelstokje, koreandezaad, steranijs, rijstwijn, suiker in de slowcooker bij de short ribs. Meng alles goed door elkaar. en voeg de runderboulion toe.
  • Zet de slowcooker voor 6 to 8 uur op low. Kijk regelmatig of je ribs al gaar zijn. Dit kan je zien door te kijken of ze al loslaten van het bot.
  • Wij aten de short ribs samen met rijst en gewokte groente.

 

In dit artikel staan¬†affiliatie links, door een aankoop te doen via deze links krijg ik een kleine vergoeding. Het kost jullie niks extra’s.¬†

(Visited 143 times, 4 visits today)
Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept