pulled pork

Pulled pork met balsamico en bruine suiker

Al eerder maakte ik pulled pork, maar deze variatie daarop is ook weer zo ongelofelijk lekker.

Het is wel raadzaam om goed vlees te kopen. Wij kopen ons vlees altijd rechtstreeks bij de boer, je ziet hier de koeien buiten staan of op stal want door de vrije uitloopstal kunnen ze zelf kiezen. Je ziet de varkens rollen in de modder en de kippentjes scharrelen vrolijk rond op het erf.
Je ziet dat dit niet anders kan zijn dan top vlees. En ligt het vlees eenmaal op je bord dan zie je het niet alleen je ruikt en proeft het ook.

Ik snap dat niet bij iedereen een boerderij in de buurt zit waar je je vlees kunt kopen. Maar gelukkig zijn daar tegenwoordig veel oplossingen voor, zoals Grutto.com.  Hier koop je goed vlees direct van de boer.

Grutto biedt verschillende pakketten aan, zo zijn er Wild zwijn pakketten, Edelhert pakketten, Damhert pakketten, Lam pakketten, Wilde vis pakketten, Varken pakketten, Kip pakketten, Combi pakketten, Koe pakketten Vleespakketten met rundvlees.

Je ziet voor elke smaak is er bij Grutto.com wel een pakket beschikbaar. Dus wil je eigenlijk geen supermarkt vlees meer eten maar heb je geen boerderij in de buurt waar je je vlees kunt kopen? Kijk dan eens op de website van Grutto.com en begin vandaag met het eten van beter en goed vlees.

welk vlees voor Pulled pork

pulled pork

Voor de pulled pork gebruik ik procureur, ik besef dat dit geen goedkoop stukje vlees is. Je zou bij je slager ook kunnen vragen om varkensschouder, varkensnek of varkensschouderblad. Je kan ook bij je slager vragen of hij ander goed vlees heeft voor de pulled pork, zorg er dan wel voor dat het vlees een beetje vet heeft, dit zorgt bij de garing ervoor dat het vlees extra zacht en smaakvol wordt.

Hoe maak je pulled pork?

Pulled pork met balsamico en bruine suiker

Voorbereidingstijd15 minuten
Active Time6 uur
15 minuten
Totale tijd6 uur
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Pulled pork, Slowcooking
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 1 kilo procureur of vraag aan je slager om ander goed vlees
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 60 ml appelcider azijn
  • 60 ml water

Voor het balsamico laagje

  • 120 ml balsamico azijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 teentje knoflook fijn gehakt
  • 2 eetlepels bruine suiker

Instructies

  • Doe in een kom de salie, 1 eetlepel bruine suiker, zout, peper en knoflookpoeder en roer dit goed door elkaar
  • Wrijf je vlees goed in met deze rub
  • Je kan het vlees even rondom aanbakken als je dat wilt, ik doe dat nooit
  • Leg het vlees in de slowcooker een en voeg het water en de appelcider azijn toe
  • Zet de slowcooker voor 6 uur op low
  • Maak 15 minuten voor het vlees klaar is het balsamico mengsel
  • Door hiervoor alle ingrediënten voor het balsamico laagje in een steelpan en roer dit goed door
  • Breng het aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes inkoken tot het dik is
  • Haal het vlees uit de slowcooker en trek het met 2 vorken uit elkaar, doe dit in een grote kom
  • Meng het balsamico mengsel door de pulled pork
  • Je kan het vervolgens op een broodje serveren of bij groente met bijvoorbeeld rijst.

 

Dit artikel bevat affiliate links. Indien jullie een bestelling plaatsen via deze links krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Het kost jullie niks extra’s. 

(Visited 1.925 times, 3 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept