Mango sorbetijs

Zelfgemaakt mango sorbetijs

Wat is jullie lievelingsfruit? Van mij toch zeker wel mango. Ik ben gek op die frisse nootachtige smaak die mij in in gedachte altijd weer terug brengt naar een tropische eiland. Daarom ben ik ook zo blij met die zelfgemaakte mango sorbetijs. Heerlijk tropisch, heerlijk zomers. Happy summer!

Sorbetijs zonder ijsmachine

Om lekker sorbetijs te maken heb je geen ijsmachine nodig. Met ijsmachine, helemaal als je een zelfvriezende hebt, is het wel een stuk makkelijker. Maar ook zonder ijsmachine kan je heerlijk sorbetijs maken. Je moet dan wel het ijs om het uur uit de vriezer halen en weer even doormixen, dit om de ijskristallen te breken, waardoor je uiteindelijk heerlijk romig sorbetijs overhoudt. Dus even snel sorbetijs maken zit er niet in, en je kan ook niet een dag de deur uit terwijl je ijs in de vriezer staat, want dan krijg je keihard en niet lekker ijs. Maar wat gaat er nu boven echt met de hand gemaakt ijs? Niks toch?

Mango sorbetijs

Maak verschillende soorten

Als je eenmaal het principe van het zelf ijs maken onder de knie hebt kan je ook gaan variëren met andere fruitsoorten. Zo maakte ik naast dit mango sorbetijs al eens frambozen ijs, watermeloen ijs, kiwi ijs, aardbeien ijs en ananas ijs. Allemaal stuk voor stuk even lekker. Maar dit mango ijs staat toch wel met stip bovenaan.

Ik zal binnenkort ook met jullie het recept van kokos ijs delen, in combinatie met dit mango ijs…heerlijk! Lekker tropisch en een echt zomerijsje.

Omdat ik wat vaker ijs wil maken, vooral in de zomer, heb ik toch maar weer een ijsmachine aangeschaft. Deze zal morgen geleverd worden, ik kan niet wachten om weer lekker veel ijs te maken. Ik weet dat ik niet de goedkoopste ijsmachine heb uitgezocht, maar het Boretti merk bevalt ons heel erg goed. We hebben al meer apparaten van Boretti en de kwaliteit is gewoon heel erg goed. Ook kan ik met deze ijsmachine doorlopend verschillende soorten ijs maken omdat dit ijs binnen een uur al klaar is. Veel andere ijsmachines doen er enkele uren over om ijs te maken.
Ook koos ik voor zelfvriezend, ik had hiervoor een niet zelfvriezende ijsmachine en dan moet je de grote bak zelf een aantal uur in de vriezer doen voor je er ijs mee kan maken, dit vond ik zo onhandig. De niet-zelfvriezende ijsmachine is wel een stuk voordeliger, dus heb jij ruimte in je vriezer en maakt het je niet uit dat het wat langer duurt voor je ijs klaar is? Dan zou ik zeker voor deze optie gaan.

Hoe maak je mango sorbetijs zonder ijsmachine?

Mango sorbetijs zonder ijsmachine

Voorbereidingstijd15 minuten
Gang: dessert
Trefwoord: ijs, Zomer
Opbrengst: 8 porties
Auteur: Puur Koken

Equipment

  • Keukenmachine

Materials

  • 3 rijpe mango's
  • 200 gram rietsuiker
  • 1 limoen uitgeperst

Instructies

  • Schil de mango's met een dunschiller, snijd zoveel mogelijk vruchtvlees van de pit af en doe het in een keukenmachine of blender.
  • Voeg de suiker, limoensap en 200 ml water toe. Mix een paar minuten, tot de mango heel glad is en de suiker is opgelost - wrijf een beetje van het mengsel tussen je vingers, als het nog steeds korrelig aanvoelt, mix dan nog wat langer. Giet in een bak en zet voor 3 uur in de vriezer.
  • Schraap de sorbet terug in de blender (als het erg vast is, laat het dan eerst 5-10 minuten op kamertemperatuur komen). Klop tot je een slushy mengsel hebt, giet dan terug in het blik en vries nog ongeveer een uur in.
  • Herhaal stap 3. Bevries tot het stevig is (nog een uur of twee).
  • Je kan dit ijs voor 3 maanden afgedekt in de vriezer bewaren.
  • Happy summer!

In dit artikel staan affiliate links. Door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding, het kost jou niks extra’s. 

(Visited 382 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept