Frambozen sorbetijs

Zelf frambozen sorbetijs maken

Veel mensen denken dat zelf (sorbet)ijs maken een ontzettend lastig werkje is en dat je er een ijsmachine voor nodig hebt. Deze fabels wil ik met dit recept graag de wereld uit hebben.

Natuurlijk is het niet verboden om ijs in een ijsmachine te maken, maar voor wei graag op een warme dag een ijsje eet en geen ijsmachine heeft is dit recept een uitkomst.
Ik maak het hier met frambozen, maar je kunt er allerlei soorten fruit voor gebruiken zoals aardbeien, mango, sinaasappel, kiwi, banaan, meloen etc.

Lange tijd heb ik een ijsmachine gehad, maar deze stond eigenlijk alleen maar een beetje stof te happen in de kelder. Dus besloten om deze weg te doen, daar kreeg ik al snel spijt van want wat had ik toch ineens zin in ijs. Ik ben eens wat rond gaan googelen en kwam er al snel achter dat je helemaal geen ijsmachine nodig hebt om lekker ijs te maken HOERA!!! Dus dook ik de keuken in om voor ons een lekker bakje sorbetijs te maken.
Oké wat een ijsmachine doet moet je nu dus zelf doen en dat betekent elk uur de bak uit de vriezer halen en met een mixer weer even doorkloppen tot de ijskristallen zijn verdwenen. Maar he dan kan je wel zeggen dat het echt zelfgemaakt ijs is.

Welke soorten ijs kan je zelf maken?

Eigenlijk alle soorten ijs kan je zelf maken, al heb ik nog nooit softijs zelf gemaakt. Maar wel sorbetijs, yoghurtijs en waterijs tot groot plezier van mijn man en de buurtkindjes. Zij weten mij inmiddels feilloos te vinden wanneer het warm weer is haha. Aangezien de temperaturen weer flink omhoog gaan de komende tijd heb ik inmiddels de vriezer weer vol liggen met zelfgemaakte waterijsjes van citroen, aardbei, framboos en watermeloen.

Altijd wel erg grappig om te zien, de kindjes durven niet aan te bellen en vragen om een ijsje (al zou ik dat totaal niet erg vinden) dus gaan ze altijd bij ons voor de voortuin spelen met af en toe een blik naar binnen of de tuin in om te kijken of wij ze gezien hebben. Als ik dan naar een tijdje vraag of ze een waterijsje lusten roepen ze in koor jaaaaa!! Ik geniet er van zolang wij zelf geen kinderen hebben en zolang ze dit willen, ze worden ook langzaam ouder en sommige gaan al richting de pubertijd dus ik ben benieuwd hoelang ze nog een waterijsje komen halen.

Leestip: Toblerone Semifredo

Hoe maak je dit frambozen sorbetijs?

Frambozen sorbetijs

Voorbereidingstijd15 minuten
Active Time10 minuten
invries tijd5 uur 30 minuten
Totale tijd5 uur 55 minuten
Gang: dessert
Trefwoord: ijs, Zomer
Auteur: Puur koken

Equipment

  • Keukenmachine
  • Zeef

Materials

  • 200 gram kristalsuiker
  • 500 gram frambozen
  • 1 citroen uitgeperst

Instructies

  • Doe de suiker en 270 ml water in een steelpan op een laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Zet het vuur hoger en laat 5 minuten sudderen, of tot de vloeistof een siroop is geworden. Zet opzij om af te koelen.
  • Doe de frambozen en het citroensap in een keukenmachine en mix tot een gladde massa. Zeef door een fijne zeef in een kom en gooi de pitjes weg. Voeg de suikersiroop toe en giet in een vriesbestendig bakje.
  • Bevries gedurende anderhalf uur, klop dan met een ballonklopper of een vork om eventuele ijskristallen te breken en zet terug in de vriezer.
  • Blijf de sorbet 4 uur lang om het uur mixen om de ijskristallen te breken. Stop met mixen wanneer het stevig maar schepbaar is. In de vriezer tot een maand houdbaar. Serveer met extra frambozen, als je dat lekker vindt.

 

In dit artikel staan affiliate links, door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s. 

(Visited 260 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept