Puur en eerlijk

Puur, eerlijk en lekker koken wie wil dat nu niet?
Sinds lange tijd ben ik al gek op koken en bakken, maar dan zonder die ongezonde en smerige, veel te zoute pakjes en zakjes. 
De groentes en fruit zien er in de supermarkt altijd erg aantrekkelijk uit, maar weet je waar het vandaan komt? Is het bespoten? Zijn er andere dingen vanuit de teler richting supermarkt mee gebeurd? Is het misschien een keer gevallen en heeft het op straat gelegen? Wie heeft het allemaal in zijn of haar handen gehad en droegen die gene handschoenen of eet je een appel waar de zweethanden van de vorige bijna koper nog aan zit.
Als je dit niks uit maakt dan denk ik dat je een hier niet goed zit, als je wilt blijven lezen en ik kan je als nog inspireren om eens verder te kijken als het gaat om groente en fruit blijf dan vooral lekker meelezen. 

Puur en eerlijk voedsel

Wij doen op vrijdag of zaterdag (ligt er aan of ik ook kaas nodig heb en de kaasboerderij is alleen op woensdag en zaterdag open) boodschappen. We beginnen vaak bij de groente en fruit, deze halen wij rechtstreeks bij de boer en zo komt het wel eens voor dat je een heerlijk gerecht in je hoofd hebt en net de laatste bleekselderij die je daarvoor nodig hebt op is. Maar deze boer denkt met je mee, heeft kennis van lekker eten en weet welke smaken er bij de rest van je ingrediënten past. Zo kom je soms op hele verrassende maar super lekkere combinaties waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben.

Vervolgens rijden wij naar de molen, daar haal ik gist, bloem, meel en broodmixen en hebben we een verjaardag dan haal ik daar ook de ingrediënten voor de taart.
Als we kaas nodig hebben rijden we na de molen naar de kaasboerderij en proeven van de nieuwe kaassoorten en nemen de kaas die we zelf nodig hebben mee.
Maak ik een gerecht waarin mozzarella gaat dan rijden we na deze kaasboer door naar de waterbuffelboerderij, even knuffelen met de waterbuffels en vervolgens heerlijk verse, zelfgemaakte buffelmozzarella halen. En geloof mij, heb je deze mozzarella eenmaal geproefd wil je echt geen mozzarella uit de supermarkt meer. 
Na nog een keer de buffels geknuffeld te hebben rijden we door naar de koeien- en varkensboerderij waar wij ons vlees halen. De koetjes lopen in het weiland vrolijk met je mee en de varkens liggen in een modderpoel even verderop lekker te knorren. Zo zien we het graag, veel leefruimte en leven zoals je als koe of varken zou moeten doen. 
Als we zuivel nodig hebben rijden we na deze boerderij door naar de zuivelboerderij voor melk en yoghurt.

Alleen nog koffiemelk

Na de boerderijen rijden we naar de supermarkt voor de koffiemelk, pindakaas en chocopasta, dat zijn vaak dan ook de enige dingen die wij in de supermarkt nog halen. 

Het kost even wat tijd, vaak zijn wij wel een uurtje o 3 onderweg om alle boerderijen af te rijden maar de rest van de week eten wij dan ook heerlijk, eerlijk en puur. En geloof mij dat proef je, dat ruik je, dat zie je. 

Probeer het eens een keer, er zijn vast ook boerderijen bij jou in de buurt die dingetjes verkopen, ik weet zeker dat je om bent en voortaan ook een middagje uittrekt om boodschappen te doen. Het is vriendelijker voor je portemonnee en je helpt de boer, win-win!

Puur en eerlijk
(Visited 12 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *