Als ik iets lekker vind is het wel no-bake cheesecake, mijn absoluut favoriet deze frambozen cheesecake.
Nu onze moestuin volop aan het geven is, dus ook frambozen, ben ik suf aan het wecken, inmaken, soep koken, pastasaus maken en taart bakken. Want weggooien is tenslotte zonde dus maak ik er liever iets lekkers van.
Cheesecake geschiedenis
De cheesecake is een echt oudje want hij bestaat al ruim 4000 jaar. De eerste kaastaart werd gemaakt in het oude Griekenland, deze taart is niet te vergelijken met de kaastaart (cheesecake) van vandaag de dag. De oude cheesecake bestond voornamelijk uit vet en was daardoor heel erg energierijk.
Op de dag dat de Romeinen Griekenland veroverde begon de cheescake zich te verspreiden over de hele wereld. Ieder land maakt inmiddels zijn eigen variant, zoals bijvoorbeeld de New York cheesecake die gebakken wordt in de oven. Als ik mag kiezen ga ik liever voor de no-bake variant die vind ik persoonlijk lekkerder dan de variant die eerste gebakken wordt. Waar kies jij voor?
No-bake cheesecake
Waarom ik liever voor de no-bake cheesecake kies? Ik vind het een stuk minder bewerkelijk dan de gebakken variant, gewoon een avondje van te voren de cheesecake maken, in de koelkast en wanneer de volgende dag je visite aan de deur staat hoef je het alleen nog maar aan te snijden en uit te serveren.
Ook vind ik de smaak van de no-bake cheesecake wat lekkerder. De gebakken cheesecake vind ik vaak wat vettig van smaak, terwijl de no-bake cheesecake lekker fluffy en romige smaakt. Maar smaken verschillen gelukkig, dus het kan zijn dat je het helemaal niet met mij eens bent en toch liever voor de gebakken cheesecake gaat. Ik kies lekker voor deze no-bake frambozen cheesecake ;-).
Hoe maak je no-bake frambozen cheesecake?
Deze cheesecake is heel simpel om te maken, dus heb je binnenkort een verjaardag of wil je een lekker stukje taart voor de geslaagde? Deze frambozen cheesecake is zo gemaakt.
Frambozen cheesecake
Equipment
- foodprocessor
- Springvorm 20 cm
Materials
- 300 gram digestive biscuitjes fijn gemalen
- 100 gram ongezouten boter gesmolten
- 500 gram Philadelhia roomkaas
- 100 gram suiker
- 1 theelepel vanille extract
- 300 ml slagroom
- 300 gram frambozen
Instructies
- Maal de koekjes fijn in een foodprocessor en smelt de boter in een pannetje
- Doe de boter bij de gemalen koekjes en roer het goed door
- Doe het koekjesmengsel in de springvorm en druk het goed aan
- Zet voor een half uur in de koelkast
- Ondertussen gaan we de cheesecake vulling maken
- Doe de Philadelphia, suiker, vanille extract en room in een kom met mixer en mix het goed door elkaar tot een dikke romige massa
- Spatel ongeveer 2/3 van de frambozen erdoor, plet een paar frambozen zodat ze hun sap loslaten.
- Haal de springvorm uit de koelkast en giet het cheesecake mengsel erop
- Zet het minimaal 6 uur in de koelkast, maar het liefst de hele nacht.
- Happy summer!