courgette frietjes

Courgette frietjes

En nog steeds blijven onze courgetteplanten courgettes geven en geven. Ik kan me niet herinneren dat we van 1 plant zoveel courgettes kregen als dit jaar. De kelder staat vol met ingelegde courgette, er zitten liters courgettesoep in de vriezer, er zit ook liters pastasaus met courgette in de vriezer dus het werd tijd om weer iets nieuws te verzinnen…courgette frietjes.

courgette frietjes

Waar eet je courgette frietjes bij?

Eigenlijk kan je deze courgette frietjes eten als gewone frietjes, dus met een lekkere snack erbij. Maar wij eten ze heel graag bij een salade of bij sperzieboontjes. Ze zijn lekker hartig van smaak, van buiten krokant en van binnen lekker fluffy. Mocht je een wat gezondere variant zoeken van de aardappelfriet dan zijn deze courgette frietjes een heel lekker alternatief.

Moeilijk om te maken?

Kan je courgette in stukjes snijden? Dan is de rest een eitje. dus nee deze courgette frietjes maken is super simpel. Ik was in het begin nog bang dat het heel vet zou worden omdat courgette graag vet opzuigt, maar dat is dus helemaal niet het geval gelukkig.

Lange tijd hebben wij geen friteuse gehad, voor het bakken van friet gebruiken wij de airfryer en de snacks komen uit de oven. Tot oudjaar dag 3 jaar geleden, we wilde zelf oliebollen bakken, maar absoluut niet binnen. Dus hebben we een friteuse aangeschaft die eigenlijk alleen 1x per jaar werd gebruikt om oliebollen te bakken. Maar ook voor deze frietjes haalde ik de friteuse graag te voorschijn. Heb je geen friteuse dan kan je ook olie in een stevige pan opwarmen tot 175 graden en daar de courgette in bakken.

Hoe maak je deze frietjes van courgette?

Courgette frietjes

Voorbereidingstijd5 minuten
Active Time25 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Bijgerecht
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur koken

Equipment

 • friteuse of stevige pan om in te bakken

Materials

 • 4 eetlepels bloem
 • 4 courgettes
 • olie om te frituren
 • 30 gram parmazaanse kaas

Instructies

 • Doe de bloem in een kom en voeg 4 eetlepels water toe tot je een dik beslag krijgt. Voeg eventueel wat meer water toe als dat nodig is.
 • Voeg zout en peper toe aan het beslag
 • Snijd de courgette in wedges/frietjes en haal ze door het beslag
 • Verwarm de friteuse tot 175 graden of verwarm de olie in de pan tot 175 graden
 • Laat de frietjes voorzichtig in de olie glijden en bak 5-6 minuten, keer halverwege om.
 • Bak niet alle courgette tegelijk maar doe het beetje voor beetje. Mochten ze aan elkaar plakken haal ze dan met een tang van elkaar af.
 • Als je courgette uit de olie komt strooi je er gelijk parmazaanse kaas overheen
 • Happy summer!

Dit artikel bevat affiliate links, door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s.

(Visited 493 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
2 comments