Kipnuggets

Zelf heerlijke kipnuggets maken

Wij aten eigenlijk nooit kipnuggets omdat we de kant en klaar nuggets niet lekker vinden. Toen we een klein vriendje op bezoek hadden die graag patatjes met kippie (zijn vertaling voor kipnuggets) wilde eten besloot ik eens een poging te wagen om ze zelf te maken. De kleine kieskeurige eter zou binnen no time aangeven of het er A. wel mee door kan, B. rijp is voor de prullenbak of C. onweerstaanbaar lekker is. Dus ik ging een paar dagen voor hij kwam al aan de slag, nog nooit zo vaak kipnuggets gegeten als in die paar dagen haha. Maar uiteindelijk dacht ik dat deze nuggets onze kleine vriend wel kon waarderen en ik kreeg gelijk. Zo klein als hij is, hij heeft zeker 9 nuggets opgegeten, dit was voor mij het teken dat ik dit recept ook wel met jullie kon delen haha.

Airfryer

Ik bakte deze kipnugetts in de airfyer, maar in de oven kan uiteraard ook, draai ze dan halverwege de baktijd even om zodat ze aan beide kanten mooi bruin worden. Of ze ook geschikt zijn om te bakken in de friteuse weet ik niet, dit heb ik niet geprobeerd.

Onze airfryer was al 12 jaar oud en echt toe aan vervanging, we hadden denk ik 1 van de eerste airfryers die op de markt verscheen. Maar hij heeft het 12 jaar echt perfect gedaan, tot het handvat van het mandje spontaan afbrak en we merkte dat het opwarmen steeds langer en langer duurde. Dus besloten we de oude in te ruilen voor een nieuwe en dat is deze XXL airfyer geworden. We zijn maar met z’n tweetjes, maar we geven regelmatig etentjes en dan is een grote toch wel erg handig.
Ik ben echt als een kind zo blij met deze nieuwe airfryer, het kost een paar duiten maar ik vind het echt ideaal dat ik om voor te verwarmen niet eerst naar de garage hoef te lopen (we willen geen airfryer of friteuse in huis) om daar de airfryer aan te zetten en te wachten tot deze is opgewarmd (terug lopen had vaak geen zin want dan was hij ondertussen al opgewarmd). Nu open ik de app op mijn telefoon, zeg dat de airfryer moet gaan gaan voorwarmen en ik krijg een melding zodra dit is gebeurd. Daarna loop ik naar de garage doe erin wat ik wil bakken en ik krijg vervolgens weer een melding op mijn telefoon wanneer het klaar is. Echt ideaal!

Hoe maak je zelf kipnuggets?

Kipnuggets

Voorbereidingstijd20 minuten
Active Time10 minuten
Totale tijd30 minuten
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 50 gram bloem
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • 2 eieren geklutst
  • 120 gram panko verkrijgbaar in de supermarkt
  • 3 kipfilets ongeveer 600 gram in totaal. In stukjes van ongeveer 3 cm gesneden
  • sausjes om erbij te serveren

Instructies

  • Meng de bloem, knoflookpoeder, paprikapoeder, ½ theelepel zout en een beetje versgemalen zwarte peper op een bord. Doe het losgeklopte ei op een ander bord en de pannko op een derde bord.
  • Wentel de stukjes kip eerst door het bloemmengsel, dan door het ei en tot slot door de panko. Leg de kip op een bord.. Verwarm de airfryer op 200 graden en bak de kipnuggets (het ligt een beetje aan de grootte van de airfryer maar waarschijnlijk moet je dit in gedeeltes doen) gedurende 10-12 minuten tot ze door en door gaar en goudbruin zijn.
  • Eet smakelijk!

 

In dit artikel staan affiliate links, door een aankoop te doen via een link ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou uiteraard niks extra’s. 

(Visited 294 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
1 comment