Een mooi hemd voor hem

Het weer in Nederland blijft, afgezien van hartje zomer wanneer de mussen gegrild van het dak vallen en het zelfs te warm is om ook maar aan kleding te denken, toch altijd een beetje aanmodderen.

Dat heeft zo zeker zijn charme, maar het is iedere ochtend toch weer een uitdaging om iets uit te kast te trekken waar je de dag goed, en dan bedoel ik ook klimatologisch, mee doorkomt. Vaak blijkt dat jasje dan toch weer te warm, of te koud, dat kan natuurlijk ook. Ben je dan ook nog eens iemand die, net als ik, zich het lekkerst voelt in een spijkerbroek en t-shirt, dan kom je vaak bedrogen uit. Hoewel ik absoluut een nitwit ben op het gebied van mode, en me eigenlijk niet zoveel kan schelen wat ik aanheb, als het maar lekker zit, snap ik ook wel dat dat niet altijd gaat, en dat je soms ‘op chique’ moet. Gelukkig is mijn vrouw wat dat betreft een stuk modebewuster en is het dankzij haar dat ik niet als een zwerver op bijvoorbeeld een bruiloft verschijn.

Zo ben ik onlangs door haar aangenaam verrast met een vest van Hemd voor Hem.

Thuis loop ik, ongeacht de weersomstandigheden, geregeld in een t-shirt naar buiten. Even de honden uitlaten. Snel even wat aanmaakhout voor de kachel hakken, afijn je kent het waarschijnlijk wel. Dat is, zeker in deze tijd van Corona, niet altijd even verstandig, en omdat ik een trui vaak te warm vind en vaak geen zin heb om een jas uit de gang te halen voor dat soort kleine klusjes, heeft mijn vrouw dus een vest voor mij besteld voor Hemd voor Hem. En hoewel ik in eerste instantie nogal sceptisch was, want wat moet ik tenslotte met een vest (dat is in mijn belevingswereld typisch iets voor bejaarden), ben ik oprecht aangenaam verrast door het draagcomfort en de pasvorm. En het ziet er, eerlijk is eerlijk, ook nog eens mooi uit!

Op aanraden (lees: smeken!!) van mijn vrouw heb de afgelopen tijd wat vaker op de website van Hemd voor hem bekeken en meerdere kledingstukken besteld. Het is een mooie, overzichtelijke website, en de keuze is werkelijk reuze.

Ik behoor tot de generatie mannen die nog een oprechte hekel heeft aan shoppen, en dat graag overlaat aan zijn vrouw. Gelukkig is dat door de huidige lock down momenteel niet mogelijk, maar het idee om op de enige vrije dag in de week dat je ook echt iets kunt doen, je vrije tijd op te offeren om in de auto naar een veel te druk winkelcentrum te rijden, een vermogen spenderen om alleen je auto te mogen parkeren, winkel in, winkel uit, ‘hier, pas dit eens. En pas nu dat eens….en dan die broek erbij….’ Afschuwelijk!! De afgelopen jaren kocht mijn vrouw mijn kleding, en dan kwam het nogal eens voor dat het net een maatje te klein was, of niet lekker zat of ik het ronduit lelijk vond, maar ja, ik hoefde er zelf niets voor te doen, en dan neem je die kleine ongemakken voor lief.

Ook in mijn werk kom ik er niet meer mee weg om altijd in een spijkerbroek en shirt bij bepaalde gelegenheden te verschijnen, en moet ik regelmatig een pak aan. Nou heb ik een paar pakken waar ik bij verschillende gelegenheden goed mee voor de dag kan komen, maar bij Hemd voor hem hebben ze er ook allerlei accessoires bij.  Zo hebben ze een hele uitgebreide collectie overhemden, bijpassende stropdassen en zelfs manchetknopen. En allemaal vanuit de luie stoel uitgezocht en binnen drie dagen thuisbezorgd!

Wat mij het meest aanspreekt aan de kleding van Hemd voor hem is, zoals ik al eerder aangaf, de pasvorm en het draagcomfort. Van formeel tot cassual. Hemd voor hem heeft het allemaal! En zeg nou zelf, af en toe is het toch ook wel fijn om jezelf eens een mooie kleding cadeau te doen! We leven wat dat betreft niet meer in de middeleeuwen, alhoewel het bij mij wel even heeft geduurd voordat ik dat in de gaten had….

(Visited 8 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 comments