Ga je mee boodschappen doen?

Ga je mee naar de boeren?

In deze blog wil ik je meenemen op ons wekelijkse rondje boodschappen. Zoals al eerder geschreven doen wij geen boodschappen in de supermarkt maar halen wij (bijna) alles bij de verschillende boeren in onze omgeving. Dit kost even wat tijd, maar je krijgt er ook heel veel voor terug en je helpt de boeren.

Wij beginnen hier niet elke week, maar toevallig gisteren wel omdat ik mozzarella nodig heb voor de lasagne die ik vandaag ga maken.
De mozzarella halen wij in Zevenaar bij waterbuffelboerderij Arns. En geloof mij als je eenmaal verse waterbuffel mozzarella hebt geproefd wil je geen mozzarella uit de supermarkt meer, zelf niet als ze beweren van 100% buffelmelk te zijn (want dit is vaak een lokkertje en er blijkt dan maar een klein gedeelte buffelmelk in de mozzarella verwerkt te zijn).
Bij boerderij Arns kan je altijd een kijkje nemen bij de buffels die of buiten of in een mega grote stal heerlijk liggen te relaxen. In het begin denk je ahhh zielig ze staan in het water, dat klopt maar dat is ook zoals de waterbuffel het liefst leeft. Bij boerderij Arns kunnen ze kiezen voor een droge plek of voor een plek waar ze lekker met hun pootjes in het water staan.

Knuffelen met kalfjes

Vervolgens rijden wij door naar de Kaastobbe in Duiven. Hier hebben ze echt verrukkelijke kaas die zij zelf maken. Wil je je jong, jong belegen of misschien wel oud? Wil je met truffel of Italiaanse kruiden? Komijn of chili? Het kan allemaal. Ook maken zij hele leuke geschenkpakketten. Ook de zuivel die van eigen koeien komt is erg lekker, ze hebben verschillende soorten melk, maar ook yoghurt. 
Je mag ook altijd even in de stallen kijken en met de kalfjes en koeien knuffelen. Ook is de boer altijd bereid om je meer te vertellen over het bedrijf of over de koeien. De koeien hebben hier de vrijheid om te kiezen waar ze willen staan, willen ze lekker naar buiten of willen ze liever in de stal staan. Grappig is dat ik altijd dacht dat koeien het liefste buiten in de wei staan, dit blijkt dus niet zo te zijn. Als koeien mogen kiezen staan ze het liefste op stal. 

Wij vervolgens onze weg richting Groessen waar wij groente en fruit halen bij de Groene Schuur. Als je binnenkomt val je bijna om van verbazing zoveel verschillende soorten groente en fruit, zelf exotische groente zoals verschillende pepertjes, kousenband enz. zul je er vinden. Weet je even niet wat je moet maken of is een product op die jij nodig had voor een gerecht. Geen probleem, deze boer denkt graag met je mee en komt vaak met verrassende, maar zeer lekkere oplossingen.

Ons rondje gaat verder richting Molen Grutterij de Hoop in Oud-Zevenaar. Een klein winkeltje waar ze wel heel erg veel hebben. Je kunt er terecht voor broodmixen, bloem, meel, pastabloem, taartmixen, taartdecoraties, cakemixen enz. Ook hebben ze erg leuke cadeaupakketjes. Hier koop ik onze wekelijkse broodmixen (ik bak ongeveer 3 broden per week) en bloem en met verjaardagen of gewoon wanneer wij er zin in hebben koop ik hier ook alles wat ik nodig heb voor een taart of cake.


De koeien en varkens komen je begroeten.

Door naar onze laatste boerderij. Bij boerderij Dykhoeve in Herwen halen wij altijd ons rund- en varkensvlees (binnenkort een interview en een kijkje op de boerderij met boer Jeroen). De koeien en varkens begroeten je vrolijk als je het erf oprijdt en op de achtergrond hinnikt een paard, het echte boeren leven.
Bij boerderij Dykhoeve koop je vlees van eigen koeien en varkens. Dat zie je, dat ruik je, dat proef je. Ook verkopen ze bitterballen, frikandellen, kroketten en gemixte snack, alles zelf gemaakt en van eigen beesten. Geloof mij, de bekende merken kunnen wel inpakken als je deze snacks een keer hebt geproefd.

En dan nog even langs de supermarkt, de koffiemelk en chocopasta halen en dan kunnen we naar huis.
Dit was ons wekelijks rondje boodschappen, de koelkast is weer gevuld met heerlijk verse producten en de vriezer ligt weer vol met het heerlijkste vlees.

(Visited 15 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 comments