It’s the most wonderful time of the year

Most wonderful time of the year

Het is weer zover, de feestdagen zijn in aantocht. Dit vind ik altijd de fijnste tijd van het jaar. De kerstboom die weer staat te stralen in de woonkamer, lekker eten, samen zijn met familie en/of vrienden, oliebollen, vuurwerk, het is allemaal even heerlijk en even fijn.

Dit jaar zal onze kerst er heel anders uitzien dan andere jaren. Dit jaar vertrekken we op 20 december richting New York om op 26 december weer voet op Nederlandse bodem te zetten. Onze kerstmaaltijd zal dit jaar dan ook bestaan uit een maaltijd die KLM voor ons heeft uitgezocht (ik vermoed pasta ;-)). Tweede kerstdag zijn we wel thuis, maar ik vermoed dat we dan de jetlag aan het uitzitten zijn en geen zin hebben om moeilijk te doen en ik denk dat we dan ook een wandelingetje richting afhaalrestaurant maken.

Gezelligheid

Met oud en nieuw komt onze vriendengroep, tenminste dat hopen we. Zoals het nu gaat met corona ben ik bang dat we niet iedereen of in het ergste geval helemaal niemand kunnen uitnodigen. De meeste van onze vrienden zijn gevaccineerd, maar dan nog vind ik het een groot risico om met 10 man bij elkaar te komen. Maar goed dat zien we tegen die tijd wel, ik hoop dat het door kan gaan, want deze oudejaarsavonden zijn altijd super gezellig en voor we het weten is het 12 uur.

Kerstkaarten versturen of ontvangen?

Wat ik ook altijd super leuk vind om te doen (en te krijgen) zijn kerstkaarten. Deze zijn gedurende de feestdagen altijd het middelpunt van onze woonkamer, samen met de kerstboom. Kerstkaarten krijgen vind ik altijd erg leuk, maar nog leuker vind ik het om kerstkaarten te versturen. Ik maak vaak persoonlijke kerstkaarten met een gekke foto van onze honden of katten of een leuke foto van ons zelf. Omdat we dit jaar beide niet fit waren heb ik een oude foto van ons gebruikt en heb ik een gekke foto van onze honden gemaakt.

De kerstkaarten maak ik bij Fotofabriek.nl. Via een online editor kan je heel eenvoudig je eigen kerstkaarten ontwerpen of je neemt een kant en klare kaart en voegt daar alleen nog wat leuke foto’s aan toe, of je voegt geen foto’s toe alles kan.

Hoe werkt het?
Stap 1: ga naar fotofabriek.nl of ga via deze link direct door naar de juiste pagina om kerstkaarten te maken.
Stap 2: Kies je voor de eerste link dan ga je naar kaarten en vervolgens kies je voor kerstkaarten per set of kerstkaarten per stuk.
Stap 3: Kies het formaat waarop je je kerstkaarten wilt maken
Stap 4: Kies of je een staand of liggend formaat wilt
Stap 5: Klik op kerstkaarten maken en kies voor een blanco model of ontwerpen bekijken
Stap 6: Kies je voor een blanco model? Dan kan je nu helemaal los gaan en je kaart helemaal zelf samenstellen. Kies je voor ontwerpen bekijken? Dan kan je uit de voorbeelden een mooie kaart kiezen, bij sommige kan je foto’s toevoegen en bij andere heb je al een leuke kant en klare kaart.
Stap 7: Is het gelukt met het maken van de kaart? Super! Dan kan je de kaart in je winkelmandje doen en er voor kiezen of je wilt dat Fotofabriek de kaart voor je verstuurd, je kan het ook in een pakketje bij je thuis laten afleveren en zelf de kaarten versturen (dit is mijn voorkeur).
Stap 8: Betalen en wachten tot de kaarten op je deurmat vallen

Simpel he? Het moeilijkste was om een leuke foto van onze honden te maken. Ze hadden echt absoluut geen zin, maar uiteindelijk bleven ze net langgevoeg stil zitten om een leuke foto te maken.
Ik ga dit jaar eens kijken of ik onze poezen zo gek krijg dat ze even willen poseren voor de kerstboom, of dat ze in een bak met kerstballen en slingers willen gaan zitten, dan kan ik vast wat leuke foto’s schieten voor de kerstkaarten van volgend jaar.

Sturen jullie ook altijd kerstkaarten? En wat vind je leuker, versturen of ontvangen van kaarten?

 

Dit betreft een samenwerking met Fotofabriek.nl

(Visited 4 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *