Favoriete tijdschrift

Ik heb een aantal favoriete tijdschriften waar ik veel recepten uithaal. Op eentje daarvan heb ik ook een abonnement lopen, op de andere had ik een abonnement, maar omdat wij naar Duitsland verhuisde moest ik die noodgedwongen opzeggen omdat Foodies niet bezorgd in Duitsland. Erg jammer, maar ik koop deze nu elke maand in de winkel zodat ik hier toch de nodige inspiratie uit kan opdoen en heerlijke recepten kan maken.

Mijn favoriet

Het tijdschrift waar ik al een aantal jaren een abonnement op heb en wat echt mijn favoriet is, het delicious tijdschrift.
Vooral rond de feestdagen als kerst, oud en nieuw, pasen haal ik hier heel veel inspiratie uit.
Het eerste wat ik doe zodra het tijdschrift op de mat valt is zoeken naar recepten die mij aanspreken. Deze recepten schrijf ik over in mijn kookschriftje die standaard in de keuken ligt, op deze manier heb ik de recepten overzichtelijk bij elkaar en hoef ik niet eerst een stapel tijdschriften door te spitten om het juiste recept te zoeken.

Etentjes

Maak ik een nieuw recept dan zijn vrienden, de familie, buren of collega’s vaak de klos, van mijn man weet ik vaak wel dat hij iets lekker vindt en daarom hoor ik ook graag de mening van anderen. En zo zit hier vaak 1x per maand een gezelschap gezellig te eten (het afgelopen jaar door Covid-19 helaas niet).
Omdat het tijdschrift boordevol lekkere recepten staat vind ik het vaak moeilijk om te kiezen wat ik zal maken. Dus maak ik er meestal een proeferijtje van en kook ik van alle recepten die ik heb opgeschreven een klein beetje.  Zo kan ik toch veel recepten proberen en blijf ik niet met voor een weeshuis aan maaltijden zitten.

Komend weekend staat er weer een gezellig etentje op de planning (iedereen is gevaccineerd). En dus heb ik mij weer laten inspireren door een aantal heerlijke recepten. Dit keer kook ik een viergangen diner met wat luxere en uitgesprokene gerechten.

Voorgerecht: Het voorgerecht is buffelmozzarella met coppa ham

Tussengerecht: Het tussengerecht is een soepje die jullie vast kennen, pompoensoep, maar dit is een versie die jullie (vermoedelijk) nog niet gegeten hebben. Het is pompoensoep met kervel en zwarte walnoot

Hoofdgerecht: Het hoofdgerecht wordt een Truffelrisotto met paddenstoelen en burrata

Nagerecht: Mijn favorieten onderdeel van een etentje, ik ben echt gek op toetjes. Voor deze avond koos ik voor crêpes met sinaasappel-passievruchtcompote.

Ziet er lekker uit vinden jullie niet? Collega’s van mijn man komen eten en officieren kan ik geen stampot of gehaktbrood voorzetten. Dus een wat luxer dineetje, maar wel eentje die hopelijk de boeken ingaat als zeer geslaagd.
Vind het ook best spannend, want de wat hogere officieren zijn vaak gewend aan wat meer luxe en dus moet het perfect zijn.

Perfect cadeau

Ken jij iemand die ook gek is op koken? Vaak internet afspeurt naar de meest lekkere recepten, maar vaak van een koude kermis thuis komt?
Geef diegene met zijn/haar verjaardag, met de kerst of zomaar een delicious abonnement.

Ik ben benieuwd of je het tijdschrift kent en wat jouw favoriete recept is die je gemaakt hebt hieruit.

Dit betreft een affilate samenwerking. Wanneer jullie een abonnement nemen op Delicious krijg ik hier een kleine vergoeding voor, het kost jullie niks extra’s.

(Visited 19 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *