Appelmoes

Een simpel recept voor een heerlijke appelmoes

Nu het weer bijna herfst is en de appels weer geplukt kunnen worden is het weer tijd voor een heerlijk pannetje appelmoes. Kinderen zijn er ook vaak gek op en je kan het zo lekker en zoet maken als jezelf wilt. Ik ben nogal een zoetekauw maar mijn man helemaal niet, dus ik maak de appelmoes niet te zoet. Wil je geen suiker gebruiken, met honing krijg je het ook lekker zoet en ook lekker op smaak.

Als kind was ik echt verzot op appelmoes, een slechte eter als ik was appelmoes ging er altijd in. Dus mijn moeder stond regelmatig in de keuken om een pannetje appelmoes te koken zodat ik in ieder geval iets zou eten. Gelukkig is dat later helemaal goed gekomen en eet ik nu (bijna) alles.

Kip, patat en….. appelmoes

Als ik aan appelmoes denk dan denk ik ook gelijk aan kip en aan patatjes. Het recept voor patat ga ik echt heel snel met jullie delen en ook heb ik voor de bbq-masters onder ons een heerlijk recept voor beer-can-chicken, je weet wel zo’n kip met een blikje bier in zijn kont die op lage temperatuur op de bbq wordt gegaard. Helaas is mijn slowcooker niet zo hoog anders had ik het ook graag een keer in de slowcooker geprobeerd. Maar ik ga binnenkort wel experimenteren door een heerlijke biermarinade voor de kip te maken en dan hoop ik dat je in de slowcooker het zelfde idee kan krijgen als beer-can-chicken van de bbq.

Maar goed we dwalen weer af. Ik wil in deze blog graag een simpel, snel maar heerlijk recept van appelmoes met jullie delen.

Ingrediënten (je kan zoveel maken als je wilt, appelmoes kan je ook goed invriezen of wecken)

  • 1 kg zoet-zure appels (ik gebruikte de goudrenet)
  • 50 gram suiker
  • 50 ml water
  • 2 theelepels kaneel

De ingrediënten zijn een indicatie, wil je het zoeter gebruik dan wat meer suiker, hou je heel erg van kaneel gebruik dan wat meer kaneel. Recepten zijn een leidraad, laat je fantasie de vrije loop en maak het zoals jij het lekker vindt.

How to make:

  1. Schil de appels en verwijder de klokhuizen, snijd ze vervolgens in blokjes van ongeveer 2 cm.
  2. Doe het water, suiker en kaneel in een pannetje en breng dit aan de kook
  3. Voeg de appels toe en laat onder regelmatig roeren ongeveer 15 minuutjes koken
  4. Hierna heb je appelcompote, wil je een echte gladde appelmoes ga er dan even met je staafmixer doorheen.

Klaar is je appelmoes, blij zijn de kindjes (en de volwassenen ook).

 

(Visited 31 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *