Mediteraanse gehaktballetjes met orzo

Mediteraanse gehaktballetjes met orzo

Het revalidatieprogramma is weer begonnen en daar ben ik heel erg blij mee. Hierdoor voel ik mij ook wat lichter en zie ik heel langzaam de zon weer een beetje schijnen. Maar helaas overschaduwen dikke donkere wolken nog steeds het grootste gedeelte van mijn dag. Maar toch had ik weer behoefte om eens een lekker recept met jullie te delen, dit keer Mediteraanse gehaktballetjes met orzo.

Wat is orzo

Orzo wordt steeds vaker gebruikt, maar wat is het?
Orzo is een soort pasta die qua vorm lijkt op rijstkorrels. Het is traditioneel gemaakt van tarwe semolinabloem, net als andere soorten pasta, maar de unieke vorm onderscheidt het. Orzo wordt veel gebruikt in Mediterrane en Midden-Oosterse keukens en kan worden gevonden in verschillende gerechten, waaronder soepen, salades en pilafs. Vanwege zijn kleine formaat en veelzijdige karakter is het een populair ingrediënt in veel recepten.

Orzo bevat veel meer calorieën dan rijst (zo 50% meer), maar wij vinden orzo veel lekkerder dan rijst. Voor ons gevoel heb je ook minder orzo nodig om hetzelfde gevulde gevoel te krijgen dan bij gewone witte rijst.
Orzo koken wij nooit apart, maar we doen het altijd door het gerecht heen, zoals bij deze Mediteraanse gehaktballetjes.

Uitgekookt

Ik merk de laatste maanden dat koken niet meer op nummer 1 staat van mijn favoriete bezigheden, steeds vaker had ik genoeg aan alleen een boterham met wat kaas. Tot mijn man zei dat dit zo echt niet langer kon. Gezien zijn reistijd van en naar het werk was het voor hem geen optie om te koken wanneer hij thuis kwam (als had hij dit met liefde gedaan) en dus moest ik wel koken. Maar de liefde en passie waren er vanaf en was ik na het koken van een maaltijd bekaf. Gelukkig heb ik ooit een fantastische samenwerking gehad met Uitgekookt en ik besloot om weer wat maaltijden bij hen te bestellen. Op deze manier aten we gezond, gevarieerd en hoefde het alleen maar even in de magnetron opgewarmd te worden.

Wat is Uitgekookt?

Bij Uitgekookt kan je complete maaltijden bestellen, die je alleen nog maar even in de magnetron hoeft op te piepen. Nee klik nu niet weg. Want de maaltijden van Uitgekookt zijn niet te vergelijken met de kant-en-klaar maaltijden uit de supermarkt. Bij Uitgekookt eet je vers, eet je lekker, eet je gezond en eet je gevarieerd.
Ik at het heel veel toen ik nog onregelmatige diensten werkte, zo had ik bij een avonddienst altijd een heerlijke, gezonde maaltijd en wat de neiging om patat of pizza te bestellen een stuk minder groot.

Mocht je het ook eens willen proberen? Uitgekookt heeft nu een mooie aanbieding, 4 maaltijden voor 25 euro. Een mooie manier om het eens een keer uit te proberen toch?

Als je op de hoofdpagina van de site zit, scrol dan even naar beneden, daar kom je dan de actie tegen en krijg je ook nog eens 10% extra korting als je je e-mailadres achterlaat voor een nieuwsbrief. 

Hoe maak je Mediteraanse gehaktballetjes met orzo?

Mediteraanse gehaktballetjes met orzo

Voorbereidingstijd25 minuten
Active Time20 minuten
Totale tijd45 minuten
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 1 rode ui gesnipperd
  • 500 ml passata
  • 240 gram orzo
  • 1 sneetje volkorenbrood
  • 2 rode paprika's in stukjes gesneden
  • 1 courgette In stukjes gesneden
  • 100 gram feta kaas verkruimeld
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 theelepels fijn gehakte verse munt
  • 2 theelepela paprikapoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 ml groentebouilion
  • 2 theelepels oregano
  • Peper en zout naar smaak
  • Bieslook om te garneren optioneel

Instructies

  • Laat het brood weken in een beetje water en knijp het daarna goed uit
  • Meng het gehakt met het brood, de verkruimelde feta, munt, paprikapoeder, peper en zout
  • Maak gehaktballetjes (zo groot als jij lekker vindt, ik maak ze golfbal grootte)
  • Verhit de olie in een pan en bak de ui tot deze glazig is, voeg daarna de paprika toe en bak deze nog even mee, voeg de courgette toe en bak alles nog ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de oregano toe en roer deze goed door de groente heen. Voeg daarna de passata, bouillon en orzo toe.
  • Leg de gehaktballetjes bovenop de tomatensaus
  • Doe het deksel op de pan en laat 15-20 minuten op middelhoog vuur staan tot de gehaktballetjes gaar zijn.
  • Eet smakelijk!

 

In dit artikel staan affiliate links, door een aankoop te doen via één van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou uiteraard niks extra’s. 

(Visited 228 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept