Ons favoriete restaurant #1 de Groes in Zelhem

Wie van tapas houdt, maar niet van zoveel tapas op de kaart dat je door de bomen het bos niet meer ziet, is bij Proeflokaal de Groes aan het juiste adres (de website werkt op dit moment niet, hopelijk is het een tijdelijke storing).

Bron: www.degroes.nl

Bruin cafe

Wanneer je de deur opent is het net op je een bruin cafe binnenstapt, Proeflokaal de Groes straalt meteen gezelligheid uit. Het vriendelijke personeel wijst je je tafel en vraagt of ze iets te drinken kunnen inschenken.
Terwijl jij lekker achterover leunt en kletst met je partner, kinderen, vrienden, of wie dan ook, wordt het drinken gebracht en ook een plankje met daarop heerlijke vers gebakken broodjes en de daarbij behorende smeersels.

Hoe werkt het kiezen van de tapas?

De kaartjes en een potlood worden op tafel gelegd en er wordt gevraagd of je weet hoe het kiezen van de tapas werkt.
Bij de Groes werkt het als volgt:

– Je kan per gast, per ronde twee gerechtjes van de kaart kiezen.
– Als je je keuze hebt gemaakt zet je het kaartje in de standaard en komt een medewerker het kaartje ophalen om de bestelling door te geven aan de keuken.
– Terwijl jij nog lekker geniet van een drankje en een stukje brood, begint de kok aan de door jou gekozen gerechtjes.
– Als je vroeg gaat is het nog niet zo druk en zal over het algemeen je gerechtje met 15 minuutjes op tafel staan. Hoe later het wordt en dus hoe drukker het in het restaurant wordt, hoe langer het duurt voor je je gerechtjes op tafel hebt. Maar dit vinden wij nooit een probleem.
– Vaak reserveren wij redelijk vroeg (zo rond 17.30), zo kunnen we al vast een lekker bodempje leggen en als het drukker wordt en wij al wat vol beginnen te raken gaat het op een lager tempo, waardoor je eten de tijd krijgt om weer even een beetje te zakken.

Tussen de gerechten door, en wanneer het nog niet druk is, maakt het personeel ook graag een praatje met je. Ze adviseren je graag over de verschillende biertjes en wijnen, maar ook welk gerecht echt geproefd moet worden.
Kom je met kinderen, vraag gerust of je kind een kijkje mag nemen in de keuken, grote kans dat je kind zijn eigen gerechtje of toetje mag maken.

Bron: www.degroes.nl

Wat staat er dan zoal op het menu?

De menukaart wisselt regelmatig, maar gelukkig blijven er een aantal gerechtjes standaard op de kaart staan. Zo is de Doesburgse mostersoep met spekjes een echte hit en ook heel erg lekker en ook de champignons in bierbeslag staan al enkele jaren op de kaart. 

In deze rare tijd van Covid-19 kan je niet in het proeflokaal eten, wel hebben zij een selectie gemaakt en kan je de zogenoemde tapassbox bestellen via whatsapp en vervolgens ophalen in het eetcafe de Groes (naast het proeflokaal). Hierin zitten heerlijke dingen waarmee je thuis zelf een tapasavond kan houden.

Wat zit er in de tapasbox?

– Breekbrood met drie smeersels
– Gemarineerde olijven
– Notenmix
– Wrap carpaccio
– Wrap gerookte zalm
– Waldorfsalade
– Vleessalade
– Tonijnsalade
– Gemarineerde gamba’s
– Rauwe ham met meloen
– Salami Spinata Romana
– Salami Ventricina
– Salade Caprese
– Pecorino kaas
– Luxe wild paté
– Javaanse kip
– Cheesecake
– Fudgy Caramel Shortbread
– Choco hoorntje cookie dough

Voor elk wat wils dus. En voor deze box voor 2 personen betaal je €39,50. 

Maar wat zou het fijn zijn als we er weer een avondje heerlijk bourgondisch kunnen genieten. Hopelijk nemen de corona besmettingen snel af en kunnen we (in gepaste vorm) weer lekker gaan genieten.

Dit was deel 1 van het thema onze favoriete restaurants. Heb jij wel eens gegeten bij een restaurant waar wij ook eens moeten gaan proeven? Stuur mij een mail of laat een reactie onder dit bericht achter.

www.degroes.nl

Dit bericht berust op mijn eigen mening en is geen samenwerking.

(Visited 48 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 comments