pindakaas smoothie

Pindakaas smoothie

Onze laatste week vakantie is ingegaan en dus wordt het weer tijd om wat ontbijtsmoothies uit te proberen. Ik ben een hele slechte ontbijter, maar een smoothie zoals deze pindakaas smoothie gaat er wel in. Ik moet ‘s morgens iets hebben wat snel klaar is en waar ik niet op hoef te kauwen haha.

Smoothies

Ik ben altijd een slechte ontbijter geweest, mijn moeder wist van gekkigheid niet meer wat ze mij moest laten eten want ik at ‘s morgens het liefst niks. Tot er op een gegevens moment ontbijtdrankjes op de markt kwamen, dat bleek te helpen want dit dronk ik met het grootste gemak op. Het was misschien niet het meest verantwoorde ontbijt, maar ik at/dronk tenminste iets en ik had in ieder geval iets in mijn buik.

Dat deze pakken bomvol suiker zaten dat wist mijn moeder in het begin niet, maar uiteindelijk heeft ze het pak eens bestudeerd en toen was het klaar met de ontbijtdrankjes. Maar mijn moeder was niet voor 1 gat te vangen en dus kreeg ik ‘s morgens liga met verse sinaasappelsap, super lekker (ik eet het nog steeds erg graag). Mijn moeder kreeg voor haar verjaardag van mijn vader een blender en zo werden de eerste ontbijtsmoothies geboren. Maar meer dan wat havermout, banaan en sinaasappelsap kwam het niet haha.

Toen ik uiteindelijk op mijzelf ging wonen probeerde ik ook diverse ontbijtjes uit, havermoutpap en Brinta vind ik heel erg lekker, maar zo’n gedoe om ‘s morgens te maken (eigenlijk stelt het niks voor maar goed). En zo ging ik ook voor mijzelf steeds vaker een smoothie maken en begon ik ook te experimenteren met allerlei fruit en groenten. Nu ga ik de deur niet meer uit voor ik een heerlijke gezonde smoothie gedronken heb en doordat ik best redelijk wat havermoet toevoeg heb ik vaak tot een uur of 11 of zelf tot aan lunchtijd geen trek.

Welke pindakaas?

Ik gebruik graag de pindakaas van de pindakaaswinkel, deze heeft geen toevoegingen en bestaat uit 100% pinda’s. Je hebt veel verschillende soorten pindakaas bij de pindakaaswinkel, maar voor een smoothie gebruik ik het liefst de naturel of de sport pindakaas, deze laatste bevat meer eiwitten en is dus ook lekker op een cracker of boterham na het sporten.

Hoe maak je deze pindakaas smoothie?

pindakaas smoohtie

Voorbereidingstijd5 minuten
Totale tijd5 minuten
Gang: Ontbijt
Auteur: Puur Koken

Equipment

  • blender

Materials

  • 200 ml havermelk ongezoet
  • 1 banaan gepeld en in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 3 flinke eetlepels havermout
  • snufje kaneel
  • snufje kruidnagel
  • snufje nootmuskaat
  • handvol kleine ijsblokjes optioneel

Instructies

  • Doe alles in de blender (als je ijsblokjes gebruikt heb je een blender nodig die sterk genoeg is om de ijsblokjes te kunnen vermalen) en blend net zolang tot je een gladden romige smoothie hebt.

 

In deze blog staan affiliate links. Door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s. 

(Visited 179 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept